Namazla ilgili hadisler, namazla ilgili ayet ve hadisler
NAMAZ İLE İLGİLİ AYETLER
''Sana kitaptan vahy edileni oku ve namazı dosdoğru kıl,gercekten namaz kotuluklerden ve cirkinliklerden alı koyar.'' ANKEBUT 45.AYET
''Gercekten ben,Allah'ım benden başka ilah yoktur,şu halde bana ibadet et ve beni zikretmek icin dosdoğru namaz kıl.'' TAHA 14.AYET
''Nihayet onların peşinden oyle bir nesil geldi ki bunlar nefislerinin arzularına uydular,namazı terkettiler.bu yuzden ileride sapıklıkların cezasını gorecekler,onlar gayya kuyusuna atılacaktır ( cehennem kuyusu).'' MERYEM 59.AYET
''Sabır ve namaz ile Allah'tan yardım isteyin,şuphesiz ki o (sabır ve namaz)Allah'a saygıdan kalbi urperenler dışında herkese zor ve ağır gelen gorevdir.'' BAKARA 45.AYET
''Mucrimlere (gunahkarlara) sorulacak ,sizi cehenneme sokan nedir? onlar,biz namaz kılanlardan değildik diyecekler.'' MUDDESİR 43.AYET
NAMAZLA İLGİLİ HADİSLER
Dua rahmetin,abdest namazın,namaz cennetin anahtarıdır.
Namazın dilindeki yeri,başın vucuttaki yeri gibidir.
Mazeretsiz ve kasden namaz kılmayanın adın Allah(c.c) cehenneme gireceklerden birisi olarak cehennemin kapısına yazar.
Kul namaza durduğunda gunahları getirilir,başı ve omuzu uzerine koyulur.ruku ve secde'ye gittikce gunahlar dokulur.
İman ve kufur arasındaki fark; namazı kılıp kılmamaktadır.
Bir gun namaz kılmaya başlayınca cennet kapıları onun icin acılır.Rabbi ile arasında bulunan perdeler kalkar,bu hal namaz bitinceye kadar devam eder.
Namazla İlgili Ayetler
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●59 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- Namazla İlgili Ayetler
-
13-09-2019, 13:58:04