Bana zulum ve cefayı reva goren Devr-i SÂbıkın yaptığı isnadların ikincisi, emniyet ve asayişi ihlÂldir.
Bu vehim ve hayal ile, bu duzme isnad ile, yirmi sekiz sene bana ceza cektirdiler, memleket memleket, mahkeme mahkeme surundurduler, zindandan zindana attılar, kimse ile goruşturmediler, tecrid ettiler, zehirlediler; turlu turlu hakaretlerde bulundular.
Biz ki beş yuz bin fedakÂr Nur Talebeleri, memleketin her tarafında emniyet ve asayişin fahrî, manevî muhafızlarıyız; bize boyle bir isnadda bulunmaları gunahların en buyuğudur. Onlar bize o kadar zalimÂne ihanetlerde bulundukları halde; biz asla hislerimize kapılmayarak, gonullerde emniyet ve asayişi temin yolunda, iman ve Kur’Ân’a hizmet yolunda, gafletle anarşiye sapanları duştukleri fevz gayyasından kurtarmak yolunda calışmaktan bir an hÂlî kalmadık.
Muhterem hÂkimler, şunu kat’î olarak arz ederim ki; bu, delilsiz bir iddia değildir. Bizim zulum ve menf sahamız olan altı vilÂyetin altı mahkemesi, uzun ve ince tetkikler neticesinde, emniyet ve asayişi ihlÂl yolunda hicbir vukuat kaydetmemiştir. Bu hareketimiz ispat eder ki, Nur mekteb-i irfanının talebeleri kalpler uzerinde işler; emniyet ve asayişin bekcisini, kafalara, kalplere yerleştirir. Bizim iman derslerimiz anarşiye karşıdır, bozgunculuğa karşıdır, farmasonlara ve komunistlere karşıdır. Memleketin butun zabıta dairelerinden sorulsun, beş yuz bin Nur irfan mektebi talebesinden birinin olsun, nizam ve intizama aykırı bir vukuatı var mıdır? Yoktur. Elbette yoktur. Cunku hepsinin kalbinde nizam ve intizamın en sağlam muhafızı olan iman bekcisi vardır.
B. S. N. Tarihce-i Hayatı, Isparta Hayatı, s. 668
LÛ*GAT*CE:
Devr-i SÂbık: Gecen devir, tek parti (Halk Partisi) donemi.
fahrî: Gonullu.
fevzÂ: Anarşi, kargaşalık.
gayya: Derin kuyu.
isnad: Asılsız suclama, yafta.
menfÂ: Surgun.
vehim: Kuruntu.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Biz emniyet ve asayişin fahrî, manevî muhafızlarıyız
-