Kur'an-da gecen islam ile ilgili ayetler
Kur'an-da İslam ayetleri
İslam Hakkında Ayetler
Ey iman edenler, hepiniz topluca "barış ve guvenliğe (Silm'e, İslam'a) girin ve şeytanın adımlarını izlemeyin. Cunku o, size apacık bir duşmandır.
(BAKARA SURESİ / 208)
Hic şuphesiz din, Allah katında İslam'dır. Kitap verilenler, ancak kendilerine ilim geldikten sonra, aralarındaki "kıskanclık ve hakka başkaldırma" (bağy) yuzunden ayrılığa duştuler. Kim Allah'ın ayetlerini inkÂr ederse, (bilsin ki) gercekten Allah, hesabı pek cabuk gorendir.
(AL-İ İMRAN SURESİ / 19)
Kim İslam'dan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilmez. O, ahirette de kayba uğrayanlardandır.
(AL-İ İMRAN SURESİ / 85)
Siz, insanlar icin cıkarılmış hayırlı bir ummetsiniz; maruf (iyi ve İslam'a uygun) olanı emreder, munker olandan sakındırır ve Allah'a iman edersiniz. Kitap Ehli de inanmış olsaydı, elbette kendileri icin hayırlı olurdu. İclerinden iman edenler vardır, fakat coğunluğu fıska sapanlardır.
(AL-İ İMRAN SURESİ / 110)
Olu eti, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına kesilen, boğulmuş, vurulmuş, yuksek bir yerden duşmuş, boynuzlanmış yırtıcı hayvan tarafından yenmiş, -(henuz canlıyken yetişip) kestikleriniz haric,- dikili taşlar uzerine boğazlanan (hayvanlar) ve fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı. Bunlar fısktır (gunahla yoldan sapmadır.) Bugun inkÂra sapanlar, sizin dininizden (dininizi yıkmaktan) umut kesmişlerdir. Bugun size dininizi kemale erdirdim, uzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslam'ı secip-beğendim. Kim 'şiddetli bir aclıkta kacınılmaz bir ihtiyacla karşı karşıya kalırsa' -gunaha eğilim gostermeksizin- (bu haram saydıklarımızdan yetecek kadar yiyebilir.) Cunku Allah bağışlayandır, esirgeyendir.
(MAİDE SURESİ / 3)
Allah, kimi hidayete erdirmek isterse, onun goğsunu İslam'a acar; kimi saptırmak isterse, onun goğsunu, sanki goğe yukseliyormuş gibi dar ve sıkıntılı kılar. Allah, iman etmeyenlerin ustune işte boyle pislik cokertir.
(EN'AM SURESİ / 125)
Allah'a and iciyorlar ki (o inkÂr sozunu) soylemediler. Oysa andolsun, onlar inkÂr sozunu soylemişlerdir ve İslamlıklarından sonra inkÂra sapmışlardır ve erişemedikleri bir şeye yeltenmişlerdir. Oysa intikama kalkışmalarının, kendilerini Allah'ın ve elcisinin bol ihsanından zengin kılmasından başka (bir nedeni) yoktu. Eğer tevbe ederlerse kendileri icin hayırlı olur, eğer yuz cevirirlerse Allah onları dunyada da, ahirette de acı bir azabla azablandırır. Onlar icin yeryuzunde bir koruyucu-dost ve bir yardımcı yoktur.
(TEVBE SURESİ / 74)
Allah, kimin goğsunu İslam'a acmışsa, artık o, Rabbinden bir nur uzerinedir, (oyle) değil mi? Fakat Allah'ın zikrinden (yana) kalpleri katılaşmış olanların vay haline. İşte onlar, apacık bir sapıklık icindedirler.
(ZUMER SURESİ / 22)
Ey iman edenler, eğer siz Allah'a (Allah adına İslama ve muslumanlara) yardım ederseniz, O da size yardım eder ve sizin ayaklarınızı sağlamlaştırır.
(MUHAMMED SURESİ / 7)
Bedeviler, dedi ki: "İman ettik." De ki: "Siz iman etmediniz; ancak "İslam (musluman veya teslim) olduk deyin. İman henuz kalplerinize girmiş değildir. Eğer Allah'a ve Resûlu'ne itaat ederseniz, O, sizin amellerinizden hic bir şeyi eksiltmez. Şuphesiz Allah, cok bağışlayandır, cok esirgeyendir."
(HUCURAT SURESİ / 14)
(Munafıklar) Onlara seslenirler: "Biz sizlerle birlikte değil miydik?" Derler ki: "Evet, ancak siz kendinizi fitneye duşurdunuz, (muslumanları acıların ve yıkımların sarmasını) gozetip-beklediniz, (Allah'a ve İslam'a karşı) kuşkulara kapıldınız. Sizleri kuruntular yanıltıp-aldattı. Sonunda Allah'ın emri (olan olum) geliverdi; ve o aldaltıcı da sizi Allah ile (Allah'ın adını kullanarak, hatta masumca sizden gorunerek) aldatmış oldu."
(HADİD SURESİ / 14)
İslam'a cağrıldığı halde, Allah'a karşı yalan uyduranlardan daha zalim kimdir? Allah, zalim bir kavmi hidayete erdirmez.
(SAFF SURESİ / 7)
Elcilerini hidayet ve hak din uzere gonderen O'dur. Oyle ki onu (hak din olan İslam'ı) butun dinlere karşı ustun kılacaktır; muşrikler hoş gormese bile.
(SAFF SURESİ / 9)
Oysa onlar (kendilerini tumuyle Allah'a ve İslam'a teslim etmeyenler) bir ticaret ya da bir eğlence gordukleri zaman, (hemen) ona sokun ettiler ve seni ayakta bıraktılar. De ki: "Allah'ın katında bulunan, eğlenceden ve ticaretten daha hayırlıdır. Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır."
(CUM'A SURESİ / 11)
(Boşadığınız) Kadınları, gucunuz oranında oturmakta olduğunuz yerin bir yanında oturtun, onlara 'darlık ve sıkıntıya duşurmek amacıyla' zarar vermeyin. Eğer onlar hamile iseler, yuklerini bırakıncaya (doğumlarını yapıncaya) kadar onlara nafaka verin. Şayet sizler icin (cocuğu) emzirirlerse, onlara ucretlerini odeyin. (Durum ve ilişkilerinizi) Kendi aranızda maruf (guzellikle ve İslam'a uygun bir tarz) uzere goruşup-konuşun. Eğer gucluk icine girerseniz, bu durumda (cocuğu) onun (babası) icin bir başkası emzirebilir.
(TALAK SURESİ / 6 )
İslam İle İlgili Ayetler
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●76 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- İslam İle İlgili Ayetler
-
13-09-2019, 13:57:03