HÂrun (a.s) hakkında ayetler
Peygamberleri onlara: Onun hukumdarlığının alÂmeti, Tabut'un size gelmesidir. Meleklerin taşıdığı o Tabut'un icinde Rabbinizden size bir ferahlık ve sukûnet, Musa ve Harun hanedanlarının bıraktıklarından bir kalıntı vardır. Eğer inanmış kimseler iseniz sizin icin bunda şuphesiz bir alÂmet vardır, dedi.
Bakara : 248
Biz Nuh'a ve ondan sonraki peygamberlere vahyettiğimiz gibi sana da vahyettik. Ve (nitekim) İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, esbÂta (torunlara), İsa'ya, Eyyûb'e, Yunus'a, Harun'a ve Suleyman'a vahyettik. Davud'a da Zebûr'u verdik.
Nis : 163
Biz O'na İshak ve (İshak'ın oğlu) Yakub'u da armağan ettik; hepsini de doğru yola ilettik. Daha once de Nuh'u ve O'nun soyundan Davud'u, Suleyman'ı, Eyyub'u, Yusuf'u, Musa'yı ve Harun'u doğru yola iletmiştik; Biz iyi davrananları işte boyle mukÂfatlandırırız.
En'Âm : 84
Sonra onların ardından da Firavun ve toplumuna Musa ile Harun’u mucizelerimizle gonderdik, fakat onlar kibirlendiler ve gunahkÂr bir toplum oldular.
Yûnus : 75
Rahmetimizin bir sonucu olarak ona kardeşi Harun'u bir peygamber olarak armağan ettik.
Meryem : 53
Bana ailemden bir de vezir (yardımcı) ver,
TÂh : 29
Biz, kıyamet gunu icin adalet terazileri kurarız. Artık kimseye, hicbir şekilde haksızlık edilmez. (Yapılan iş,) bir hardal tanesi kadar dahi olsa, onu (adalet terazisine) getiririz. Hesap goren olarak biz (herkese) yeteriz.
Enbiy : 47
Andolsun biz Musa'ya Kitab'ı verdik, kardeşi Harun'u da ona yardımcı yaptık.
FurkÂn : 35
HÂrun (a.s) hakkında ayetler
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●50 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaþam & Danýþman
- Eðitim Öðretim Genel Konular - Sorular
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- HÂrun (a.s) hakkında ayetler
-
13-09-2019, 13:52:39