Kuranda Yalan Hakkındaki Ayetler

Kuran'da yalan ile ilgili yer alan ayetler şoyledir:

22:30 - Emir budur, Allah'ın yasaklarına kim saygı gosterirse, bu, kendisi icin Rabbinin katında şuphesiz hayırdır. Size bildirilegelenden başka butun hayvanlar helal kılınmıştır. O halde o pis putlardan kacının ve yalan sozden sakının.

25:72 - Ve onlar ki, yalan şahitlik etmezler, boş bir şeye rastladıkları zaman vakar ile (oradan) gecip giderler.

45:7 - Her gunahkÂr kişinin vay haline!

68:10 - Şunların hicbirine boyun eğme: Yemin edip duran aşağılık,

92:8 - Kim de cimrilik eder ve kendini hicbir şeye ihtiyacı kalmamış gorur.

92:9 - Ve en guzeli de yalanlarsa,

92:10 - Onu da en zor yola hazırlarız.

2:188 - Bir de aranızda mallarınızı batıl sebeplerle yemeyin. İnsanların mallarından bir kısmını bile bile gunah ile yemek icin, o malları hakimlere ruşvet olarak vermeyin.

3:78 - Kitap ehlinden oyle bir guruh da vardır ki, siz onu kitaptan sanasınız diye, dillerini kitaba doğru eğip bukerler. Halbuki o, kitaptan değildir. "Bu, Allah katındandır." derler; oysa o, Allah katından değildir. Allah'a karşı, kendileri bilip dururken, yalan soylerler.

14:22 - İş bitince şeytan onlara şoyle diyecek: "Şuphesiz ki Allah size gercek olanı vaad etti, ben de size vaad ettim, ama sonra caydım! Zaten benim size karşı bir gucum yoktu. Ancak ben sizi (kufur ve isyana) cağırdım, siz de geldiniz. O halde beni kınamayın, kendi kendinizi kınayın! Ne ben sizi kurtarabilirim, ne de siz beni kurtarabilirsiniz! Ben, onceden beni Allah'a ortak koşmanızı da kabul etmemiştim." Doğrusu zalimler icin acı bir azab vardır!