Risale-i Nur’un mesleği, nezihÂne ve nazikÂne ve kavl-i leyyindir.
Lem’alar, Yirmi Ucuncu Lem’a, Haşiye, s. 294
Aziz Kardeşlerim!
Bizim vazifemiz musbet hareket etmektir. Menfî hareket değildir. RızÂ-i İlÂhîye gore sırf hizmet-i imaniyeyi yapmaktır…
Emirdağ LÂhikası-II, mektup no: 372, s. 575
Musbet hareket etmektir ki, yani, kendi mesleğinin muhabbetiyle hareket etmek. Başka mesleklerin adaveti ve başkalarının tenkisi, onun fikrine ve ilmine mudahale etmesin, onlarla meşgul olmasın.
Lem’alar, Yirminci Lem’a, s. 264
Mesleğimiz, musbet hareket etmektir. Değil mubareze, belki başkaları duşunmeye de mesleğimiz musaade etmiyor.
Kastamonu LÂhikası, Mektup no: 149, s. 251
Aziz kardeşlerim! Siz kat’î biliniz ki, Risale-i Nur ve şakirdlerinin meşgul oldukları vazife, rûy-i zemindeki butun muazzam mesailden daha buyuktur. Onun icin, dunyevî merakaver meselelere bakıp, vazife-i bÂkiyenizde futur getirmeyiniz. Meyve’nin Dorduncu Meselesini cok defa okuyunuz; kuvve-i maneviyeniz kırılmasın.
…..
Butun kuvvetimiz ve merakımızla vaktimizi kudsî vazifeye hasretmeliyiz, onun haricindekileri malÂyanî bilip, vaktimizi zayi etmemeliyiz. Cunku elimizde nur var, topuz yoktur. Biz tecavuz edemeyiz. Bize tecavuz edilse, nur gosteririz. Vaziyetimiz bir nevi nuranî mudafaadır.
Emirdağ LÂhikası-I, mektup no: 21, s. 72
..manidar yazdığı cumleler icinde, bir parca ehl-i bid’aya şiddet gordum. Zaman, zemin, Risale-i Nur’un musbet mesleği, ehl-i bid’ayla, değil fiilen, belki fikren ve zihnen dahi meşgul olmaya musaade etmez.
Kastamonu LÂhikası, Mektup no: 154, s. 261
LÛ*GAT*CE:
adavet: Duşmanlık.
futur: Gevşeklik, usanc.
kavl-i leyyin: Yumuşak sozluluk.
rızÂ-i İlÂhî: Allah rızası.
rûy-i zemin: Yeryuzu.
tenkis: Noksan ve kusurlu gorme.
vazife-i bÂkiye: Sonsuz hayata ait vazife.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaþam & Danýþman
- Eðitim Öðretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- PDU ® Risale-i Nur’un mesleği, nezihÂne ve nazikÂnedir
-
13-09-2019, 13:50:48