1719 - SevbÂn (radıyallÂhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalÂtu vesselÂm) buyurdular ki:

"Ciddi bir sebep olmadan, kocasından hul' yoluyla boşanan kadın, cennetin kokusunu alamaz."

Tirmizî,TalÂk 11, (1186,1187); Ebû DÂvud, TalÂk 18 (2226); NesÂî, TalÂk 34, (6,168).

Ebû DÂvud'un bir rivayetinde şoyle denmiştir: "Hangi kadın zevcesinden boşanma taleb ederse..." Ebû Hureyre'nin NesÂî'de gelen bir rivayetinde: "Kocasından hul' suretiyle boşanan kadınlar (gunahca) munÂfıklar gibidir" buyurulmuştur.

1720 - İbnu AbbÂs (radıyallÂhu anh) anlatıyor: "SÂbit İbnu Kays İbni ŞemmÂs (radıyallÂhu anh)'ın hanımı Hz. Peygamber (aleyhissalÂtu vesselÂm)'e gelerek:

"Ben SÂbit'i ahlÂk ve diyanetinden dolayı itab etmiyorum. Ancak İslÂm'da kufre duşmekten korkuyorum -bu sozuyle nefret ettiğini soylemek istedi-" dedi. Resûlullah (aleyhissalÂtu vesselÂm):

"(Mehir olarak aldığın) bahcesini iade eder misin?" diye sordu. Kadın:

"Evet!" deyince, SÂbit'e:

"Bahceyi al ve onu boşa!" dedi.

BuhÂrî, Talak 12; NesÂî, TalÂk 34, (6,169); İbnu MÂce, Talak 22, (2056).

1721 - NÂfi, Safiyye (radıyallÂhu anhÂ)'nin bir azadlısından rivayet etmiştir: "Safıyye, kendine ait ne varsa hepsini vermek karşılığında kocasından ayrılmıştır da İbnu Omer (radıyallÂhu anhumÂ) bunu yadırgamamıştır."

Muvatta, Talak 32, (2, 565).