Forumdaşlar Bu Sayfayı Hadislerle Susleyelim,Siz de Hadis Ekleyebilirsiniz.

Hadisler:
Rasulullah Efendimiz (s.a.v) soyle buyurmustur:

Kim bir kimseyi hayr'a davet ederse ,o kimseye kendisine uyanlarinin sevabinin (bir) misli verilir. Ona verilen bu ecir, onlarin sevabindan hic bir sey eksiltmez.
Kim sapkinlaga cagirirsa kendisine uyanlarin gunahlarinin (bir) misli gunah da onun uzerine yazilir. Davet edene yazilan bu gunah onlarin gunahlarindan hic bir sey eksiltmez.

Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şoyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Kadın beş vakit namazını kıldığı, ramazan orucunu tuttuğu, fercini koruduğu, kocasına itaat ettiği vakit ona: ‘Cennetin hangi kapısından dilersen oradan gir’ denir’ buyurdu.” Ahmed: 1661, İbni Hibban: 4163, AlbÂni Sahihu’l-Cami: 660

Aişe (Radiyallahu Anha) şoyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Misvak dişleri temizler ve Allah Azze ve Celle’nin rızasını kazanmaya sebep olur’ buyurdu.” Nesei

Gunun Hadisi

Kim Cuma gunu bana salavat getirirse, kıyamet gununde ona şefaatim hak olur

Enes’den rivayet edildiğine gore:

“Cuma gunu bana bolca salavat getirin. Cunku Cebrail bana az once geldi ve Rabbisinden şu bilgileri getirdi: Yeryuzunde bir musluman sana bir kez salavat getirirse, ben ve meleklerim ona on kez salat ederiz”.

Cuma gunu bana cokca salavat getirin. Cunku, Cuma, meleklerin şehadet ettiği şahitli bir gundur. Bana salavat getiren bir kulun sesi, nerede olursa olsun bana ulaşır.

Gunlerinizin en değerlisi Cuma gunudur. O gunde Adem yaratılmış ve o gunde ruhu kabzedilmiştir. Sûra ufurme o gundur, kıyamet o gundur. O gunde bana cokca salavat getirin. Zira sizin salavatınız bana arzolunur.

Ashab Efendilerimiz buyurdular ki:

Ya Resulallah! Sen curumuş olacaksın, bizim salavatımız sana nasıl arzolunur?

Buyurdu ki: “Allah peygamberlerin cesetlerini yemeyi toprağa haram kılmıştır”
Allahumme salli ve sellim ve barik ala seyyidina Muhammed ve ala Âlihi ve ashÂbihi ve sellim.

DUNYANIN EN CİMRİ İNSANI KİMDİR BİLİRMİSİNİZ?
PEYGAMBER SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM'İN ADI GECTİĞİNDE
ONA SALAVAT GETİRMEYENDİR.
Alıntıdır:Nurudilara.com Gunun Hadisi

Teşekkurlerde ben nasıl bulacam :S