Dua ile ilgili hadisler
* Acele etmediği muddetce herbirinizin duasına icÂbet olunur. Ancak şoyle diyerek acele eden var: "Ben Rabbime dua ettim duamı kabul etmedi."
* Allah'a dua eden herkese icÂbet eder. Bu icÂbet, ya dunyada peşin olur, ya da ahirete saklanır, yahut da dua ettiği miktarca gunahından hafifletilmek suretiyle olur, yeter ki gunah taleb etmemiş veya sıla-ı rahmin kopmasını istememiş olsun, ya da acele etmemiş olsun.
* Dua ibadetin kendisidir.
* Dua, inen ve henuz inmeyen her musibet icin faydalıdır. Kazayı sadece dua geri cevirir. Oyle ise sizlere dua etmek gerekir.
* Duadan bıkkınlık gostermeyiniz. Cunku dua ile beraber olan hic kimse helak olmamıştır.
* Ezanla kaamet arasında yapılan dua reddedilmez.
* Kardeşinin gıyabında dua eden hicbir mu'min yoktur ki melek de: "Bir misli de sana olsun" demesin.
* Kime dua kapısı acılmış ise ona rahmet kapıları acılmış demektir.
* Sizden biri dua edince "Ya Rabb! Dilersen beni affet! Ya Rabb dilersen bana rahmet et!" demesin. BilÂkis, ısrarla istesin, zira Allah TeÂl Hazretleri'ni kimse zorlayamaz.
* Uc dua rededilmez: Mazlumun duası, misÂfirin duası, babanın evladına duası. Hz. Muhammedin dua ile ilgili hadisleri