Anneler İle İlgili Hadisi Şerifler
Annelerimiz ile ilgili bir cok şiir duzel soz soylenmiştir yazılmıştır Anneler ile ilgili Hasilerde vardır bunları oğrenmek istemezmisiniz. Anneler ile ilgili Hadisleri sizler icin sayfamızda palaşıyoruz.
Esma: Peygamber sallallahu aleyhi ve selleme sordum:Muşrik olan annem yanıma geldi. Ona yardım edeyim mi?
Evet. Annene yardım et! buyurdu.
Allahın hoşnutluğu babanın hoşnutluğunda, ofkesi de babanın ofkesindedir.Allahı inkÂr eden anne-babaya bile iyilikle muamele etmeyi bizlere ders verdin.Seni Alemlere Rahmet, bizlere şefaatci gonderen Allaha hamd olsun.
Resulullah (sav) Kişinin anne ve babasına sovmesi buyuk gunahlardandır buyurmuşlardı. Orada bulunanlar: "Hic kişi anne ve babasına sover mi?" dediler. Evet! Kişi, bir başkasının babasına sover, o da babasına sover; annesine sover, o da bunun annesine sover! buyurdular.
Bir adam: Ey Allah`ın Resulu, anne ve babamın vefatlarından sonra da onlara iyilik yapma imkanı var mı, ne ile onlara iyilik yapabilirim?" diye sordu. Resulullah (sav). Evet vardır dedi ve acıkladı: Onlara dua, onlar icin Allah`tan istiğfar (gunahlarının affedilmesini) taleb etmek, onlardan sonra vasiyetlerini yerine getirmek, anne ve babasının akrabalarına karşı da sıla-i rahmi ifa etmek, anne ve babanın dostlarına ikramda bulunmak.
Resullullah (sav) buyurdular ki: Uc şey vardır, bunlar kimde bulunursa, Allah onun uzerine himayesini acar ve onu cennete koyar: Zayıflara rıfk, anne-babaya şefkat, kolelere ihsan.
Ey Allah'ın Rasulu, dedim, arkadaşlarımdan her birisinin bir kunyesi var, (benim yok). Dedi ki: "Oğlum Abdullah İbnu Zubeyr ile kunyelen. (Aişe, Ummu Abdillah (Abdullah`ın annesi)" diye kunye almıştı) (Rezin merhum: Teyze anne gibidir" ilavesini kaydetmiştir)
Anneler İle İlgili Hadisler
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- Anneler İle İlgili Hadisler
-
13-09-2019, 13:45:56