zekat vermek ile ilgili hadisler
Kim malının zekÂtını sevab umarak verirse, ona sevap verilir Kim de zekÂtını vermezse biz zekÂtı ve malın yarısını (cezÂlı olarak, zorla) alırız Bu, Rabbimizin kesin kararlarından biridir Al-i Muhammede ondan bir hak yoktur
Hz AbbÂs (radıyallÂhu anhum ), Resulullah (aleyhissalÂtu vesselÂm)a hayırda acele etmek maksadıyla daha senesi dolmadan, erken vakitte zekÂtın verilmesi hususunda sormuştu Resulullah (aleyhissalÂtu vesselÂm) bu hususta ona musÂade etti
Resulullah (sav) buyurdular ki: "İslam'da ne (zekatı) ayağa getirme, ne (zekat icin) uzağa gitme, ne de şiğar (mehre bedel nikahlama) vardır."
Hz. Peygamber (sav) buyurdular ki: "Sizi (ticari olmayan) atın ve kolenin zekatından affettim, oyle ise gumuş paralannızın zekatını verin. Bunun her kırk dirhemine bir dirhem vereceksiniz. Ancak yuz doksan dirheme zekat duşmez, ikiyuz dirheme ulaştı mı beş dirhem verilecektir."
* Sen, Ehlikitap olan bir topluma gidiyorsun. Onları davet edeceğin ilk şey, Allaha ibadettir.Onu bilip anladıklarında, Allahın gunde beş vakit namazı farz kıldığını bildir.Bunu kabul edip uygulamaya başladıklarında, Allahın, onlara, mallarından, zenginlerden alınıp, fakirlere verilecek olan zekÂtı farz kıldığını bildir.ZekÂt alırken, halkın gozunde kıymetli olan mallarından uzak dur.Zulme uğrayanın bedduasından da kacın. Cunku, onun bedduası ile Allah arasında hicbir perde yoktur *
* Kıyamet gununde, fakirlerden dolayı zenginlerin vay hÂline! Cunku onlar şoyle diyecekler:Ey Rabbimiz! Bu zenginler bize haksızlık ettiler. Senin, bizim icin onlara farz kıldığın hakkımızı vermediler.Allah teÂl da şoyle diyecektir:
İzzetim ve CelÂlim hakkı icin, sizi yaklaştıracağım, onları uzaklaştıracağım *
* Gercek fakir, bir veya iki lokma, ya da bir veya iki hurma ile baştan savulan değildir, asıl fakir, ihtiyacını giderecek bir şey bulamayan, kendisine sadaka verilmesinin zarureti bilinmeyen ve kalkıp insanlardan da dilenmeyen kimsedir *
* Allah Resûlu bize fitre sadakasını zekÂt Âyeti inmeden once emretmiştir. ZekÂt emri geldikten sonra, onu vermemizi bize ne emretti, ne de yasakladı. Ama biz gene de veriyorduk *
* Sadaka, Rabbin ofkesini sondurur ve kotu olume engel olur *
* Kulların sabaha kavuştuğu hicbir gun yoktur ki, iki melek inip, biri:Allahım Allah icin veren kimsenin verdiği malın yerine daha iyisini ver!
Oburu: Allahım Vermeyip, elinde tutanın malına telef ver demesinler *
* Bir musluman, sevabını Allahtan umarak coluk cocuğuna bir harcama yaparsa, bu onun icin bir sadaka olur *
* Yarım hurma ile de olsa ateşten korunun. Bunu da bulamazsanız, gonul alıcı guzel sozler soyleyin *
* Allah icin vermekle mal eksilmez.Allah, affeden kulunun şerefini daha da artırır.Allah icin tevazu gostereni, Allah daha da yukseltir *
* Yuksek el, alcak elden daha hayırlıdır. Bakmaya yukumlu olandan başla. En hayırlı yardım, ihtiyac dışındakinden verilendir.Kim iffetli davranmak isterse, Allah onu iffetli kılar.Kim insanlardan bir şey beklemezse, Allah onu kimseye muhtac etmez *
* Veren el, en yuksek eldir. Bakmakla yukumlu olduklarından başla: Annen, baban, kız kardeşin, erkek kardeşin, sonra sırasıyla obur yakınların *
* Her Allahuekber bir sadaka, her elhamdulillah bir sadaka, her l ilÂhe illallah bir sadakadır. iyiyi onermek bir sadaka, kotuden alıkoymak bir sadakadır. Birinizin, hanımıyla munasebet kurmasında bile bir sadaka vardır.Dediler ki:Ey Allahın Resûlu! Birimiz hanımı ile cinsel ilişkide bulununca sevap alır mı? O, şehvetini haram yollardan giderdiği zaman gunah almaz mı? işte bunun gibi, şehvetini helÂl yollardan tatmin ederse, bu onun icin bir sevap olur * Zekat İle İlgili Hadisler
guzel allah razı olsun Zekat İle İlgili Hadisler
gercekten super performans odevim vardı ve odevimi burdan yaptım Zekat İle İlgili Hadisler
cok işime yaradı thank you Zekat İle İlgili Hadisler
işimi biraz olsa gordu sağ olasın bir daha da kısa yazın
Zekat İle İlgili Hadisler
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●43 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- Zekat İle İlgili Hadisler
-
13-09-2019, 13:44:42