7086 - Ebu Saidi'l-Hudrî radıyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselÂm buyurdular ki: "Kur'an ehli (yani onu okuyan, onunla amel eden) cennete girdiği vakit, kendisine: "Oku ve yuksel!" denilir. O da okur ve yukselir. Her ayet icin bir derece verilir. Boylece o bildiği ayetleri sonuna kadar okur (ve her biri icin bir derece alır)."
7087 - İbnu Bureyde'nin babası (Bureyde) anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalÂtu vesselÂm buyurdular ki: "Kıyamet gunu Kur'Ân-ı Kerîm rengi ucuk bir adam gibi gelir ve (okuyucusuna): "Seni gece uykusuz ve gunduz susuz bırakan benim" der."
7088 - Ebu Mes'ud radıyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalÂtu vesselÂm buyurdular ki: "Allah u ahad, el-Vahidu's-Samed (yani İhlas suresi Kur'Ân'ın ucte birine denktir."
7089 - Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalÂtu vesselÂm buyurdular ki : "Aziz ve celil olan Allah buyurmuştur ki: "Kulum, beni andığı ve dudakları benim icin kımıldandığı an ben kulumla beraberim."
KUR'AN'LA TEDAVİ
7003 - Hz. Ali radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "İlacların en hayırlısı Kur'Ân'dır."
Kur'an-ı kerim'i okumanın sevabı
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●62 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- Kur'an-ı kerim'i okumanın sevabı
-
13-09-2019, 13:43:16