Kuranda Kotu Alışkanlık İle İlgili Ayetler Nelerdir
Kuranı kerimde kotu alışkanlıklar ils ilgili ayetlerden bazıları.Bireysel ve toplumsal zararlara yol acan alkollu ickiyi dinimiz de acık hukumlerle yasaklamıştır. Kuranda ickinin yasaklanması aşama aşama gercekleşmiştir. En sonunda Yuce Allah, şoyle buyurmuştur;
Ey iman edenler! İcki, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fal okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kacının ki, kurtuluşa eresiniz.
Maide Suresi/ 90.Ayet
Şeytan, icki ve kumarla sizin aranıza duşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgectiniz değil mi?
Maide Suresi/91.Ayet
Dinimiz İslam ickiyi yasaklamakla akla onem vermiştir. Cunku alkol, aklı baştan alır. Aklın kontrolunu kaybetmesine yol acar .
Hz. CÂbir (radıyAllahu anh) anlatıyor: Mekke'nin fethedildiği sene Hz. Peygamber (aleyhissÂlatu vesselÂm)'i Mekke'de işittim, şoyle buyuruyordu: Cenab-ı Allah icki, olmuş hayvan, domuz ve putun alım-satımını yasakladı." Bunun uzerine: Ey Allah'ın Resû lu olmuş hayvanların ic yağı hakkında ne buyurursunuz, zîra onunla gemiler yağların, derilere surulur, kandiller aydınlatılır dendi. CevÂben: "O (nun satışı) haramdır" buyurdu ve ilÂve etti: Allah Yahudilerin canını alsın. Allah onlara olmuş hayvanların ic yağını haram kıldığı vakit bu yağı erittiler, sonra satıp parasını yediler.
Ebu MÂlik veya Ebu Amir el-Eş'ari radıyAllahu anh anlatıyor: "Resû»lullah aleyhissalÂtu vesselÂm buyurdular ki:
"Ummetimden bir kavim, ferci (zinayı), ipeği, ickiyi, calgıyı helal addedecektir. Bir kısım kavimler de bir dağın eteğine inecekler. Onların surusunu, coban sabahları yanlarına getirecek. (Fakir) bir adam da, bir ihtiyacı icin yanlarına gelecek. Onlar adama:
Bize yarın gel! derler. Bunun uzerine Allah onları geceleyin yakalayıverir ve dağı tepelerine koyarak bir kısmını helak eder. Geri kalanları da mesh ederek Kıyamete kadar maymun ve hınzırlara cevirir.
Kuranda Kotu Alışkanlık İle İlgili Ayetler
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●39 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- Kuranda Kotu Alışkanlık İle İlgili Ayetler
-
13-09-2019, 13:40:58