Kuranda Gecen Tevbe Ayetleri
Aşağıda Kur'anı Kerim'de gecen tevbe ayetlerindne bazılarını bulabilirsiniz.
Ancak tevbe edenler, kendilerini ıslah edenler ve (indirileni) acıklayanlar (a gelince); artık onların tevbelerini kabul ederim. Ben, tevbeleri kabul edenim, esirgeyenim. (Bakara 160)
Kendilerine apacık belgeler geldiği ve elcinin hak olduğuna şahid oldukları halde, imanlarından sonra kufre sapan bir kavmi Allah nasıl hidayete erdirir? Allah, zulmeden bir kavmi hidayete erdirmez. (Al-i İmran 86)
Doğrusu, imanlarından sonra inkÂr edenler, sonra inkÂrlarını arttıranlar; bunların tevbeleri kesinlikle kabul edilmez. İşte bunlar, sapıkların ta kendileridir. (Al-i İmran 90)
Ve ‘cirkin bir hayasızlık’ işledikleri ya da nefislerine zulmettikleri zaman, Allah’ı hatırlayıp hemen gunahlarından dolayı bağışlanma isteyenlerdir. Allah’tan başka gunahları bağışlayan kimdir? Bir de onlar yaptıkları (kotu şeylerde) bile bile ısrar etmeyenlerdir. (Al-i İmran 135)
İşte bunların karşılığı, Rablerinden bağışlanma ve icinde ebedi kalacakları, altından ırmaklar akan cennetlerdir. (Boyle) yapıp-edenlere ne guzel bir karşılık (ecir var.) (Al-i İmran 136)
Allah’ın (kabulunu) uzerine aldığı tevbe, ancak cehalet nedeniyle kotu yapanların, sonra hemencecik tevbe edenlerin(kidir.) İşte Allah, boylelerin tevbelerini kabul eder. Allah, bilendir, hukum ve hikmet sahibidir. (Nisa 17)
Tevbe; ne, kotulukleri yapıp-edip de onlardan birine olum catınca “Ben şimdi gercekten tevbe ettim” diyenler, ne de kafir olarak olenler icin değil. Boyleleri .icin acı bir azap hazırlanmıştır. (Nisa 18)
Allah, size acıklayarak anlatmak, sizi sizden oncekilerin sunnetine iletmek ve tevbelerinizi kabul etmek ister. Allah bilendir, hukum ve hikmet sahibidir. (Nisa 26)
Kim kotuluk işler veya nefsini zulmedip sonra Allah’tan bağışlanma dilerse Allah’ı bağışlayıcı ve merhamet edici olarak bulur. (Nisa 110)
Ancak kim işlediği zulumden sonra tevbe eder ve (davranışlarını) duzeltirse, şuphesiz Allah onun tevbesini kabul eder. Muhakkak Allah bağışlayandır, esirgeyendir. (Maide 39)
Goklerin ve yerin mulkunun Allah’a ait olduğunu bilmiyor musun? O, kimi dilerse azablandırır, kimi dilerse bağışlar . Allah, her şeye guc yetirendir (Maide 39)
Ne zaman ki, erişebilecekleri bir sureye kadar, o iğrenc azabı uzerlerinden cekip-giderdik, onlar yine andlarını bozdular. (A’raf 135)
Onlar bilmiyorlar mı ki, gercekten Allah kullarından tevbeleri kabul edecek ve sadakaları kullarından alacak O’dur. Şuphesiz tevbeleri kabul eden, esirgeyen O’dur. (Tevbe 104)
Tevbe edenler, ibadet edenler, hamd edenler, (İslam uğrunda) seyahat edenler, rukû edenler, secde edenler, iyiliği emredenler, kotulukten sakındıranlar ve Allahın sınırlarını koruyanlar; sen (butun) mu’minleri mujdele. (Tevbe 112)
Ve rabbinizden bağışlanma dileyin; sonra O’na tevbe edin. O da sizi adı konulmuş bir vakte kadar guzel bir meta (fayda) ile metalandırsın ve her ihsan sahibine kendi ihsanını versin. Eğer yuz cevirirseniz gercekten ben sizin icin buyuk bir gunun azabından korkarım. (Hud 3)
Haberiniz olsun; gercekten onlar, ondan gizlenmek icin goğuslerini buker. (Hak’tan kacınıp, yan cizen)ler. (Yine) Haberiniz olsun; onlar, ortulerine burunduklerine zaman, O gizli tuttuklarını da acığa vurduklarını da bilir. Cunku O, sinelerin onunde saklı duranı bilendir. (Hud 5)
Rabbiniz, icinizdekini daha iyi bilir. Eğer Salih olursanız, şuphesiz O da (kendisine) yonelip donenleri bağışlayandır. (İsra 25)
Ancak tevbe eden, iman eden ve Salih amellerde bulunanlar (onların dışındadır); işte bunlar cennete girecekler ve hicbir şeyle zulme uğratılmayacaklar. (Meryem 60)
Ancak tevbe eden, iman eden ve Salih amellerde bulunup davranan başka; işte onların gunahlarını Allah iyiliklere cevirir. Allah cok bağışlayandır. Cok esirgeyendir. (Furkan 70)
Kim tevbe eder ve Salih amellerde bulunursa gercekten o, tevbesi (ve kendisi) kabul edilmiş olarak Allah’a doner. (Furkan 71)
Azab size gelip catmadan evvel, Rabbinize yonelip-donun ve O’na teslim olun. Sonra size yardım edilmez. (Zumer 54)
Hayır, benim ayetlerim sana gelmişti, fakat sen onları yalanladın, buyukluğe kapıldın ve kafirlere kapıldın ve kafirlerden oldun.” (Zumer 59)
Boylece onlardan intikam aldık. Oyleyse bir bak; yalan sayanların sonu nasıl oldu? (Zuhruf 25)
Ulkelerden niceleri vardır ki, Rablerinin ve O’nun elcilerinin emrine gelip azmışlar, boylece bizde onları cetin bir hesaba cekmişiz ve onları benzeri gorulmedik bir azabla azablandırmışız. (Tahrim 8)
Gercek şu ki, mu’min erkeklerle mu’min kadınlara işkence (fitne) uygulayanlar, sonra tevbe etmeyenler; işte onlar icin, cehennem azabı vardır ve yakıcı azab onlaradır. (Buruc 10)
Kuran-ı Kerim'de Gecen Tevbe Ayetleri
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●68 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- Kuran-ı Kerim'de Gecen Tevbe Ayetleri
-
13-09-2019, 13:40:13