4070 - Seleme İbnu Sahr el-Beyazi radıyallahu anh anlatıyor: "Ben, bir başkasında rastlanmayacak derecede kadın mevzuunda zaafı olan (ve şiddetli ihtiyac duyan) bir kimseydim. Ramazan ayı girince (tahammul edemeyip oruclu iken) hanıma temas ediveririm diye korktum. Ve Ramazan boyu devam edecek bir zıharda bulundum. Bir gece o bana hizmet ederken, onun bazı yerleri acıldı. Kendimi tutamayıp temasta bulundum. Sabah olunca yakınlarıma gidip durumu haber verdim. Ve: "Benimle Resûlullah aleyhissalÂtu vesselÂm'a gelin (durumumu sorayım)" dedim."
"Vallahi hayır! Gelmeyiz!" dediler.
Resûlullah'a tek başıma gittim, durumu haber verdim.
"Yani sen boyle mi yaptın ey seleme?" buyurdular.
Ben: "Evet, ben oyle yaptım! Evet ben oyle yaptım. Ancak Allah'ın emri karşısında sabırlıyım, allah size her ne gostermişse onu bana hukmedin!" dedim. "Bir kole azad et!" emrettiler. Ben: "Sizi hak peygamber olarak gonderen ZÂt-ı ZulcelÂl'e yemin olsun şundan başka rakabem yok" deyip rakabeme elimle şaplattım." "Oyleyse peş peşe iki ay oruc tutacaksın!" buyurdular. Ben: "Ama ben bu gunahı oruc yuzunden işledim, (dayanamam)!" dedim. "Oyleyse buyurdular, altmış fakire bir vask kuru hurma taksim et!"
"Seni hak peygamber gonderen ZÂt-ı ZulcelÂl'e yemin olsun (ben ve hanım, her) ikimiz ac ve yiyeceksiz olarak geceyi gecirdik" dedim. (Aleyhissalatu vesselam bu sozum uzerine):
"Beni Zureyk'in sadaka mallarına bakan memura git, o miktar (hurmay)ı sana versin, sen altmış fakire yedir. Geri kalan bakiyeyi de sen ve iyÂliniz yeyin!" buyurdular. Ben kavmime dondum. Onlara: "Sizden zorluk ve bed fikir gordum. Resûlullah aleyhissalÂtu vesselÂm'da ise genişlik ve guzel fikir buldum. Bana sadakanızdan verilmesini emretti!" dedim."
Ebu Davud, Talak 17, (2213); Tirmizi, Talak 20, (1200), Tefsir, Mucadile 3295; İbnu Mace, talak 25, (2062).
4071 - Ebu Davud'un bir diğer rivayetinde şoyle denir: "Cemile, Evs İbnu's-SÂmit radıyallahu anhuma'nın nikahı altında idi. Evs ise, kendisine kadına karşı şiddetli istek bulunan birisi idi. Bu duygusu şiddet peyda edince (nefsini frenlemek maksadıyla) hanımına zıharda bulundu. Bunun uzerine, Allah TeÂla Hazretleri, onun hakkında kefÂret-i zıhÂr(la ilgili ayet)i inzal buyurdu."
Ebu Davud, Talak 17, (2218).
ZıhÂr
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●48 Görüntüleme
-
13-09-2019, 13:38:17