İnebolu civarında bulunan ve Nurlar’a guzel kalemiyle cok hizmet eden kardeşlerimizden Mehmed Zekeriya’nın bir mektubunu aldım.
Endişelerimi izale edip beni mesrur eyledi. Şimdi Nurlar’ın bir vazifesi olan cocuklara Kur’Ân okutmak ve iman derslerini vermek hizmetiyle meşgul olduğunu yazıyor.
Ona yazınız ki: “Bu hizmetin, aynen eskide Nurlar’a calışmanız gibi kıymetlidir. Hem senin yazdığın kesretli risaleler, senin bedeline Nurlar’ın neşrine hizmet ederler.” Merak etmesin; o eski makamını muhafaza ediyor.
Emirdağ LÂhikası, mektup no: 120, s. 207
KÂinatta ve her asırda en buyuk makam Kur’Ân’ındır. Ve her harfinde ondan t binler sevap bulunan Kur’Ân’ın hıfzı ve kıraati, her hizmete mukaddem ve mureccahtır. Fakat, Risale-i Nur dahi o Kur’Ân-ı Azîmuşşan’ın hakaik-ı imaniyesinin burhanları, huccetleri olduğundan ve Kur’Ân’ın hıfz ve kıraatine vasıta ve vesile ve hakaikını tefsir ve izah olduğu cihetle, Kur’Ân hıfzıyla beraber ona calışmak da elzemdir.
Kastamonu LÂhikası, mektup no: 38 s. 76
KÂinat mescid-i kebirinde, Kur’Ân, kÂinatı okuyor. Onu dinleyelim. O nur ile nurlanalım. Hidayetiyle amel edelim. Ve onu vird-i zebÂn edelim. Evet, soz odur ve ona derler. Hak olup, Hak’tan gelip, Hak diyen ve hakikati gosteren ve nuranî hikmeti neşreden odur.
Sozler, s. 48
Her bir has talebenin muhim bir vazifesi, bir cocuğa Kur’Ân oğretmek…
Barla LÂhikası, mektup no: 254, s. 373
LÛ*GAT*CE:
burhan: Delil.
elzem: Cok luzumlu, en luzumlu.
hakaik-ı imaniye: İman hakikatleri.
hıfz: Ezberleme.
huccet: Delil, belge.
kıraat: Okuma.
mescid-i kebir: Buyuk mescid.
mukaddem: Oncelikli.
mureccah: Tercih edilir olan, ustun.
vird-i zebÂn: Dilde sık sık tekrarlanan duÂ.
- ReadBull.net
- Eðitim Forumlarý
- Ýslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- PDU ® Muhim bir vazifemiz Kur’Ân okutmak
-
13-09-2019, 13:34:14