Ya Vedut Duası okunuşu ve anlamı

Ya Vedud diye dua edilebilir. Allah’ın diğer isimleri gibi, Vedud ismi de ehl-i zikrin evratları arasında yer almıştır.Bu ismi zikretmekten maksat, Allah’a olan sevgimizi artırmak, onun bize olan sevgisini hatırlamak ve bu yolla Rabbimizle yakınlık kurmak icindir.

Ya Vedud duasını ve zikrini sık sık soyleyin Allah'ın izni ile faydalanacağınızı duşunmelisiniz.

Ya Vedûd!, Ya Vedûd! Ya Ze'l–arşi'l–mecid! Ya Mubdi', Ya Mu'id! Ya Fe'aalun lima yurid! Es'eluke bi–nuri vechikellezi mele'e erkane arşike ve es'eluke bi–kudretikelleti kadderte biha halkake ve bi–rahmetikelleti vesiat kulle şey'in. La ilÂhe ill ente. Ya Muğis, eğisni! Ya muğis, eğisni! Ya muğis, eğisni!..

Ya Vedud Duasının Meali:

Ey Vedûd! Ey Vedûd! Ey yuce Arşın Sahibi! Ey kÂinatı hicten ve benzersiz bir şekilde yaratıp bin bir isminin tecellileriyle emsalsiz bir şekilde susleyen Mubdi'! Ey varlıkları olumunden sonra yeniden inşa edip dirilten Muîd! Ey dilediği her şeyi yapan! Arşının rukunlerini dolduran ZÂtının nûru hurmetine; yarattığın butun varlıklara hukmeden kudretin hurmetine ve her şeyi kaplayan rahmetin hurmetine istiyorum. Senden başka hicbir ilÂh yoktur. Ey kendisinden yardım isteyene yardım eden! Bana yardım et. Ey guc durumda olanlara yardım eden ve ummadıkları yerlerden ihtiyaclarını ellerine veren Muğîs! Bana yardım et!