Prof. Dr. Ahmet Akgunduz'un Bediuzzaman Said Nursi ve İlmi Şahsiyeti eserinin 4 cildi tanıtımı Said Nursi hazretlerinin talebelerinden Abdullah Yeğin ve Husnu Bayram ağabey'in katılımıyla Osmanlı Araştırmaları Vakfı binasında basın mensuplarına tanıtıldı.

Prof. Dr. Ahmet Akgunduz konuşmasına şoyle başladı;

"Muhterem ağabeylerim ve kardeşlerim ve değerli basın mensupları Bediuzzaman hazretlerinin hayatı ile alakalı başlamış olduğumuz buyuk Tarihce-i Hayat projesinin 4. cildini sizlere takdim etmekten şeref duyuyorum. Allah'a şukrediyorum ki bizi bu noktada muvaffak eyledi.

Bu dorduncu cildi tanıtmadan once bir iki hususu acıklamayı zaruri goruyorum. Biliyorsunuz 2500 el yazma Risale-i Nur nushası elimizde var. 53.000 devletin farklı arşivlerinden ve ustadın talebelerine dair ozel arşivlerden topladığımız belgeler elimizde, tabi bu kadar zengin kaynak karşısında kolay bir hadise değil.

Biz şoyle planlamıştık 5 cild Bediuzzaman hazretlerinin hayatını anlatalım. 6. cilde de Bediuzzaman hazretlerinin ilmi şahsiyetini ozetliyeyim diye duşunmuştum. Ama evdeki pazar carşıya uymadı. Ve 53.000 belge icerisinde feda edebileceğimiz belge sayısı cok azdı.Tamamını kullanmamız mumkun değil ama cok onemli konular geldi. Ve biz 6 cildide Bediuuzzaman'ın hayatına ayırdık.

Size sevindirici bir haber vereyim. Allaha şukur Allah omur verdi sıhhat verdi. 5 ve 6. cildde matbaaya teslim edildi. Yani 2015 yılında hem 5. cildi hemde 6.cildi sizlerle paylaşacağız.

Muhterem ağabylerim ve kardeşlerim Bediuzzaman'ın ilmi şahsiyeti kaldı. İhmal mi edeceğiz Asla. Bediuuzaman 26 ilimden 90 kitap 18.000 sayfa islami temel ilimlere ait eser ezberlemiş. Yanlız zamanımızda mantık ilminde zirvede olan şahsiyetler var. Ama eserlerinde mantığın kaidelerinin uygulamaktan acizler.Ama Bediuuzaman oyle değil. Bediuzzaman tıpkı İmam-ı Gazali gibi,tıpkı Abdulkadir Geylani gibi, tıpkı İmam-ı Azam gibi butun oğrendiği ilimlerin temel kaidelerini 6000 sayfalık Risale-i Nur kulliyatında bir nevi tatbik etmmiş bir allamedir. Allah nasip ederse 2 cildi o ilmin ozetleri ile hemde Bediuzzaman'ın verdiği misallerle tatbikatla anlatmaya calışacağız 1 eylulde inşallah calışmaya başlayacağız.

Bediuzzaman asrın muceddididir. Boyle bir allame ozellikle cumhuriyeti kuranlar tarafından ber taraf edilmeye calışılmıştır. Bu ayrıntıları belgeleri oğrenmek isteyenler bu eserimizden cok istifade edeceklerdir."

Prof. Dr. Ahmet Akgunduz ozellikle Risale-i Nur hizmetine hayatlarını vakfeden vakıf kardeşlerin bu eseri satır satır okumaları ve incelemelerinin cok onemli olduğunu ifade etti. Said Nursi hazretlerinin hayatını butun ayrıntıları ve belgeleri ile oğrenmek isteyenler icin cok zengin bir kaynak olduğunu belirtti.

Said Nursi hazretlerinin talebelerinden Abdullah Yeğin ağabey ve Husnu ağabey'in kısa bir konuşma ve dua etmesinin ardından basın toplantısı basın mensuplarına kitapların hediye edilmesinden sonra sona erdi.

KAYNAK