Namaz kılmak ile ilgili ayetler
Sana kitaptan vahyedileni oku ve namazı dosdogru kıl gercekten namaz cirkin utanmazlıklardan alı koyar.Allahı zikretmek ise muhakkak en buyuk [ibadet ]tur.Allah yaptıklarınızı bilir. [Ankebut suresi 45]
Ey Meryem Rabbine ibadet et;secdeye kapan [onun huzurunda]egilenlerle beraber sende egi [Ali imran suresi 43]
Ey iman edenler Sabırla ve namazla yardım dileyin.Gercewkten Allah sabredenlerle beraberdir.[Bakara suresi 153]
Sabır ve namazla yardım dileyin bu şuphesiz husu duyanların dısındakiler icin ağır [bir yuktur ]. [Bakara suresi 45]
Onalar gaybe inanırlar namazı dosdogru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler. [Bakara suresi 3]
Namazları ve orta namazını[ustlerine duşerek titizlik gostererek]koruyun ve Allah’a gonulden boyun eğiciler olarak[namaza]durun. [Bakara suresi 238]
De ki:Şuphesiz benim namazım ibadetlerini dirimin ve olumum alemlerin Rabbi olan Allah’ın dır. [Enam suresi 162]
Onlar namazı dosdogru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler. [Enfal suresi 3]
Onlarki yeryuzunde kendilerini yerleştirir iktidar sahibi kılarsak,dosdogru namazı kılarlar,zekatı verirler,magrufu emrederler,munkerden sakındırırlar.Butun işlerin sonu Allaha aittir. [Hac suresi 41]
Onlarki Allah anıldığı zaman kalpleri urperir;kendilerine isabet eden musibetlere sabredenler,namazı dosdoğru kılanlar ve rızık olarak verdiklerimizden infak edenlerdir. [Hac suresi 35]
İman etmiş kullarına soyle:alışverişin ve dostlugun olmadıgı o gun gelmezden evvel dosdogru namazı kılsınlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden gizli ve acık infak etsinler[İbrahim suresi 31]
Rabbim beni namazında surekli kıl soyumdan olanlarıda.Rabbimiz duamı kabul buyur. [İbrahim suresi 40]
Suclu-gunahkarları;Sizi su cehenneme surukleyen-iten nedir?onlar biz namaz kılanlardan değildik dediler. [Mudessir suresi 43]
Nerde olursam[olayım]beni kutlu kıldı ve hayat surduğum muddetce bana namazı ve zekatı emretti [Meryem suresi 31]
Ehline[ummetine]namazı emret ve onda kararlı davran.Biz senden rızık istemiyoruz biz sana rızık veriyoruz sonucta takvanındır[Taha suresi 132]
Gercekten ben Allah’ım benden baksa ilah yoktur;su halde bana ibadet et ve beni zikretmek icin dosdogru namaz kıl. [Taha suresi 14]
Kuran'da Namazla İlgili Ayetler
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●49 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- Kuran'da Namazla İlgili Ayetler
-
13-09-2019, 13:32:11