Namaz hakkında ayetler

Onlar, gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler (2/3)

Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin ve ruku edenlerle birlikte siz de ruku edin (2/43)

Sabır ve namazla yardım dileyin Bu, şuphesiz, huşû duyanların dışındakiler icin ağır (bir yuk)dır (2/45)

Ey iman edenler, sabırla ve namazla yardım dileyin Gercekten Allah, sabredenlerle beraberdir (2/153)

Namazları ve orta namazını (ustlerine duşerek, titizlik gostererek) koruyun ve Allah'a gonulden boyun eğiciler olarak (namaza) durun (2/238)

İman edip guzel amellerde bulunanlar, namazı dosdoğru kılanlar ve zekatı verenler; şuphesiz onların ecirleri Rablerinin katındadır Onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır (2/277)

O mihrapta namaz kılarken, melekler ona seslendi: "Allah, sana Yahya'yı mujdeler O, Allah'tan olan bir kelimeyi (İsa'yı) doğrulayan, efendi, iffetli ve salihlerden bir peygamberdir" (3/39)

Namazı bitirdiğinizde, Allah'ı ayaktayken, otururken ve yan yatarken zikredin Artık 'guvenliğe kavuşursanız' namazı dosdoğru kılın Cunku namaz, mu'minler uzerinde vakitleri belirlenmiş bir farzdır (4/103)

Gercek şu ki, munafıklar (sozde), Allah'ı aldatmaktadırlar Oysa O, onları aldatandır Namaza kalktıkları zaman, isteksizce kalkarlar İnsanlara gosteriş yaparlar ve Allah'ı ancak cok az anarlar (4/142)

Sizin dostunuz (veliniz), ancak Allah, O'nun elcisi, ruku' ediciler olarak namaz kılan ve zekatı veren mu'minlerdir (5/55)

Onlar, siz birbirinizi namaza cağırdığınızda onu alay ve oyun (konusu) edinirler Bu, gercekten onların akıl erdirmeyen bir topluluk olmalarındandır (5/58)

Gercekten şeytan, icki ve kumarla aranıza duşmanlık ve kin duşurmek, sizi, Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister Artık vazgectiniz değil mi? (5/91)

Bir de: "Namazı kılın ve O'ndan korkup-sakının (diye de emrolunduk) Huzuruna (goturulup) toplanacağınız O'dur (6/72)

İşte bu (Kur'an), onundekileri doğrulayıcı ve şehirler anası (Mekke) ile cevresindekileri uyarman icin indirdiğimiz kutlu Kitaptır Ahirete iman edenler buna inanırlar Onlar namazlarını (ozenle) koruyanlardır (6/92)

De ki: "Şuphesiz benim namazım, ibadetlerim, dirimim ve olumum alemlerin Rabbi olan Allah'ındır" (6/162)

Kitaba sımsıkı sarılanlar ve namazı dosdoğru kılanlar, şuphesiz biz salih olanların ecrini kaybetmeyiz (7/170)

Onlar, namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler (8/3)

İnfak ettiklerinin kendilerinden kabulunu engelleyen şey, Allah'ı ve elcisini tanımamaları, namaza ancak isteksizce gelmeleri ve hoşlarına gitmiyorken infak etmeleridir (9/54)

Onlardan olen birinin namazını hicbir zaman kılma, mezarı başında durma Cunku onlar, Allah'a ve elcisine (karşı) inkÂra saptılar ve fasık kimseler olarak olduler (9/84)

Musa ve kardeşine (şoyle) vahyettik: "Mısır'da kavminiz icin evler hazırlayın, evlerinizi namaz kılınan (ve kıbleye donuk) yerler yapın ve namazı dosdoğru kılın Mu'minleri de mujdele" (10/87)

Dediler ki: "Ey Şuayb, atalarımızın taptığı şeyleri bırakmamızı ya da mallarımız konusunda dilediğimiz gibi davranmaktan vazgecmemizi senin namazın mı emrediyor? Cunku sen, gercekte yumuşak huylu, aklı başında (reşid bir adam)sın" (11/87)

Gunduzun iki tarafında ve gecenin (gunduze) yakın saatlerinde namazı kıl Şuphesiz iyilikler, kotulukleri giderir Bu, oğut alanlara bir oğuttur (11/114)

Rabbim, beni namazı(nda) surekli kıl, soyumdan olanları da Rabbimiz, duamı kabul buyur" (14/40)

Guneşin sarkmasından gecenin kararmasına kadar namazı kıl, fecir vakti (namazda okunan) Kur'an'ı, işte o, şahid olunandır (17/78)

Gecenin bir kısmında kalk, sana aid nafile olarak onunla (Kur'an'la) namaz kıl Umulur ki Rabbin seni ovulmuş bir makama ulaştırır (17/79)

De ki: "Allah, diye cağırın, 'Rahman' diye cağırın, ne ile cağırırsanız; sonunda en guzel isimler O'nundur" Namazında sesini cok yukseltme, cok da kısma, bu ikisi arasında (orta) bir yol benimse (17/110)

Nerede olursam (olayım,) beni kutlu kıldı ve hayat surduğum muddetce, bana namazı ve zekatı vasiyet (emr) etti" (19/31)

Halkına, namazı ve zekatı emrediyordu ve o, Rabbi katında kendisinden razı olunan (bir insan)dı (19/55)

Sonra onların arkasından oyle nesiller turedi ki, namaz (kılma duyarlılığın)ı kaybettiler ve şehvetlerine kapılıp-uydular Boylece bunlar azgınlıklarının cezasıyla karşılaşacaklardır (19/59)

Gercekten Ben, Ben Allah'ım, Ben'den başka ilah yoktur; şu halde Bana ibadet et ve beni zikretmek icin dosdoğru namaz kıl" (20/14)

Ehline (ummetine) namazı emret ve onda kararlı davran Biz senden rızık istemiyoruz, biz sana rızık veriyoruz Sonuc da takvanındır (20/132)

Ve onları, kendi emrimizle hidayete yonelten onderler kıldık ve onlara hayrı kapsayan-fiilleri, namaz kılmayı ve zekat vermeyi vahyettik Onlar bize ibadet edenlerdi (21/73)

Onlar ki, Allah anıldığı zaman kalpleri urperir; kendilerine isabet eden musibetlere sabredenler, namazı dosdoğru kılanlar ve rızık olarak verdiklerimizden infak edenlerdir (22/35)

Onlar ki, yeryuzunde kendilerini yerleştirir, iktidar sahibi kılarsak, dosdoğru namazı kılarlar, zekatı verirler, ma'rufu emrederler, munkerden sakındırırlar Butun işlerin sonu Allah'a aittir (22/41)

Onlar namazlarında hûşû icinde olanlardır; (23/2)

Onlar, namazlarını da (titizlikle) koruyanlardır (23/9)

(Oyle) Adamlar ki, ne ticaret, ne alış-veriş onları Allah'ı zikretmekten, dosdoğru namazı kılmaktan ve zekatı vermekten 'tutkuya kaptırıp alıkoymaz'; onlar, kalplerin ve gozlerin inkılaba uğrayacağı (dehşetten allak bullak olacağı) gunden korkarlar (24/37)

Dosdoğru namazı kılın, zekatı verin ve elciye itaat edin Umulur ki, rahmete kavuşturulmuş olursunuz (24/56)

Ki onlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekatı verirler ve onlar, ahirete kesin bilgiyle iman ederler (27/3)

Sana Kitap'tan vahyedileni oku ve namazı dosdoğru kıl Gercekten namaz, cirkin utanmazlıklar (fahşa)dan ve kotuluklerden alıkoyar Allah'ı zikretmek ise muhakkak en buyuk (ibadet)tur Allah, yaptıklarınızı bilir (29/45)

'Gonulden katıksız bağlılar' olarak, O'na yonelin ve O'ndan korkup-sakının, dosdoğru namazı kılın ve muşriklerden olmayın (30/31)

Onlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekatı verirler Ve onlar kesin bir bilgiyle ahirete inanırlar (31/4)

Ey oğlum, namazı dosdoğru kıl, ma'rufu emret, munkerden sakındır ve sana isabet eden (musibetler)e karşı sabret Cunku bunlar, azmedilmesi gereken işlerdendir (31/17)

Onların yanları (gece namazına kalkmak icin) yataklarından uzaklaşır Rablerine korku ve umutla dua ederler ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler (32/16)

Evlerinizde vakarla-oturun (evlerinizi karargah edinin), ilk cahiliye (kadınları)nın suslerini acığa vurması gibi, siz de suslerinizi acığa vurmayın; namazı dosdoğru kılın, zekatı verin, Allah'a ve elcisine itaat edin Ey Ehl-i Beyt, gercekten Allah, sizden kiri (gunah ve cirkinliği) gidermek ve sizi tertemiz kılmak ister (33/33)

Gercekten Allah'ın Kitabını okuyanlar, namazı dosdoğru kılanlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden gizli ve acık infak edenler; kesin olarak zarara uğramayacak bir ticareti umabilirler (35/29)

Rablerine icabet edenler, namazı dosdoğru kılanlar, işleri kendi aralarında şura ile olanlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak edenler, (42/38)

Gizli konuşmanızdan once sadaka vermekten urktunuz mu? Cunku yapmadınız, Allah sizin tevbelerinizi kabul etti Şu halde namazı dosdoğru kılın, zekatı verin ve Allah'a ve O'nun Resûlu'ne itaat edin Allah, yaptıklarınızdan haberdardır (58/13)

Ey iman edenler, cuma gunu namaz icin cağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ı zikretmeye koşun ve alış-verişi bırakın Eğer bilirseniz, bu sizin icin daha hayırlıdır (62/9)

Artık namazı kılınca, yeryuzunde dağılın Allah'ın fazlını isteyip-arayın ve Allah'ı cokca zikredin; umulur ki felaha (kurtuluşa ve umduklarınıza) kavuşmuş olursunuz (62/10)

Ancak namaz kılanlar haric; (70/22)

Ki onlar, namazlarında sureklidirler (70/23)

Namazlarını (titizlikle) koruyanlardır (70/34)

Onlar: "Biz namaz kılanlardan değildik" dediler (74/43)

Fakat o, ne doğrulamış ne de namaz kılmıştı (75/31)

Ve Rabbinin ismini zikredip namaz kılan (87/15)

Namaz kıldığı zaman bir kulu (96/10)

Oysa onlar, dini yalnızca O'na halis kılan hanifler (Allah'ı birleyenler) olarak sadece Allah'a kulluk etmek, namazı dosdoğru kılmak ve zekatı vermekten başkasıyla emrolunmadılar İşte en doğru (dimdik ve sapasağlam) din budur (98/5)

İşte (şu) namaz kılanların vay haline, (107/4)

Ki onlar, namazlarında yanılgıdadırlar, (107/5)

Şu halde Rabbin icin namaz kıl ve kurban kes (108/2)

Eğer korkarsanız yaya veya binekte iken kılın Guvenliğe girdiğinizde ise yine Allah'ı bilmediğiniz şeyleri size oğrettiği gibi zikredin (2/239)

Onlar Rablerine secde ederek ve kıyama durarak gecelerler (Furkan, 64)