Zuhre’den gelmiş On Beş Notadan ibarettir.
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ
Mukaddime
BU LEM’ANIN telifinden on iki sene evvel, 1 inÂyet-i RabbÂniye ile, marifet-i İlÂhiyede bir hareket-i fikriye ve bir seyahat-i kalbiye ve bir inkişÃ‚fÂt-ı ruhiyede tezahur eden bazı lemeÂt-ı tevhidiyeyi, Arabî olarak, notalar suretinde Zuhre, Şule, Habbe, Şemme, Zerre, Katre gibi risalelerde kaydetmiştim.
Uzun bir hakikatin yalnız bir ucunu gostermek ve parlak bir nurun yalnız bir şuÂını irÂe etmek tarzında yazıldığından, yalnız kendi kendime birer hatıra ve birer ihtar şeklinde olduğundan, başkalarının istifadesi mahdut kalmıştı. Hususan, en mumtaz ve en has kardeşlerimin kısm-ı Âzamı Arabî okumamışlar. Bunların ısrarı ve ilhÂhıyla, o notaların, o lem’aların kısmen izahlı ve kısmen kısa bir meÂlini Turkce olarak yazmaya mecbur oldum.
Şu notalar ve Arabî risaleler, Yeni Said’in en evvel hakikat ilminden bir derece şuhud suretinde gorduğu icin, tağyir edilmeden, mealleri yazıldı. Onun icin, bazı cumleler, sair Sozlerde de zikredilmekle beraber burada da zikrediliyor. Ve bir kısmı, gayet mucmel olmakla beraber, izah edilmiyor, t letÂfet-i asliyesini kaybetmesin.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- On Yedinci Lem’a
-
13-09-2019, 13:29:23