Âyet-el kursinin fazileti coktur. Birkac hadis-i şerif meali şoyledir:
(Âyet-ul kursi Âyetlerin seyyididir. Bir yerde okununca şeytan orada tutunamayıp mutlaka cıkar.) [HÂkim]
(Âyet el kursi, Kur’an-ı kerimin dortte biridir.) [Ebu-ş-şeyh]
(Evinde, Fatiha ve Âyet-el kursi okuyana, o gun cin ve şeytan zarar veremez. Nazar değmez.) [Deylemi]
(Yatarken Âyet-el kursi okuyana, şeytan yaklaşamaz.) [Şevahid-un-nubuvve]
(Her farz namazdan sonra Âyet-el kursiyi okuyanın Cennete girmesi icin hicbir engel yoktur.) [Nesai, İbni Hibban, Beyheki Taberani]
(Evinden cıkarken Âyet-el kursi okuyana, yetmiş melek, evine donunceye kadar dua ve istiğfar eder.) [Ey oğul ilmihÂli] (Araclara binince de Âyet-el kursi okumak kazayı belayı onler.)
Âyet-el kursiyi ihlas ile okuyanın, insan ve hayvan hakları ve farz borclarından başka butun gunahları af olur. Yani tevbeleri kabul olur. (İslam Ahlakı)
Hazret-i Ali, (Kabir azabından kurtulmak icin, Âyet-el-kursiyi cok okumalı) buyuruyor. (Zuhre-tur-Riyaz)
Ey Oğul İlmihali’ndeki hadis-i şerifler de şoyledir:
(Namazdan sonra, Âyet-el kursiyi okuyana her harfi icin 40 sevap verilir.)
(Bir kişi namazdan sonra hemen bir defa Âyet-el kursiyi okusa, o Âyet Arş-ı alaya kadar gider ve orada durmadan hareket ederek "Ya Rabbi, beni okuyan kulunu affet!" der. Hak teÂlÂ, mekandan ve cihetten munezzeh olarak "Ey meleklerim, şahit olun, namazdan sonra Âyet-el kursiyi okuyan kulumun gunahlarını affettim" buyurur.)
(Evinden cıkarken Âyet-el kursi okuyana, 70 melek, evine donunceye kadar dua ve istiğfar eder.)
(Farz namazı bitirdikten sonra, bir kere Âyet-el-kursiyi okuyup, 33 kere Subhanallah, 33 kere Elhamdulillah, 33 kere Allahu ekber, bir kere de La ilahe illallahu vahdehu la şerike leh lehulmulku ve lehul hamdu ve huve ala kulli şeyin kadir diyenin gunahlarını Hak teÂl affeder.)
ilk ayetel kursuyu ben okuyorum ve 1 diyorum bende sonra gelen arkadaşlarda okur syarsa sevinirim
allahım tum musluman kardeşlerimin dualarını kabul etsin gunahlarını affetmesi dileğiyle
dua ile selametle kalın...
................................................( SAYFAYI KAPATMADAN AYETEL KURSU SURESİNİ BİR DEFA OKUYALIM İNŞALLAH)
Ayetel-kursunun fazileti
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●44 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- Ayetel-kursunun fazileti
-
13-09-2019, 13:29:19