"Allah'ın zikri dışında kelamı cok yapmayın. Zira, Allah'ın zikri dışında cok kelam, kalbe kasvet (katılık) verir. Şunu bilin ki, insanların Allah'a en uzak olanı kalbi katı olanlardır."Tirmizi, Zuhd 62, (2413).
Sufyan İbnu Abdillah radıyallahu anh anlatıyor: "Ey Allah'ın Resûlu dedim, uyacağım bir amel tavsiye et bana!" şu cevabı verdi:
"Rabbim Allah'tır de, sonra doğru ol!"
"Ey Allah'ın Resûlu dedim tekrar. Benim hakkımda en cok korktuğunuz şey nedir?" Eliyle dilini tutup sonra: "İşte şu!" buyurdu.''(Tirmizi Zuhd 61, (2412).
Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalÂtu vesselÂm buyurdular ki:
"Allah'a ve ahiret gunune inanan kimse ya hayır koşuşsun ya da sussun."Tirmizi, Kıyamet 51, (2502).
Tirmizi'nin İbnu Omer radıyallahu anh'tan yaptığı diğer bir rivayette Resûlullah: "Kim susarsa kurtulur" buyurmuştur.
Ali İbnu'l-Huseyn, Ebu Hureyre radıyallahu anh'tan naklediyor:
"Resûlullah aleyhissalÂtu vesselÂm buyurdular ki:
"Kişinin mÂlÂyÂni şeyleri terki İslÂm'ının guzelliğinden ileri gelir."Tirmizi, Zuhd 11, (2318, 2319); Muvatta, Husnu'l-Hulk 3. (2, 903).
Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Bir adam olmuştu, diğer biri, Resulullah aleyhissalÂtu vesselÂm'ın işiteceği şekilde onun icin şoyle soyledi: "Cennet mubarek olsun!" Resulullah aleyhissalÂtu vesselÂm sordu:
"Nereden biliyorsun? Belki de o mÂlÂyÂni konuştu veya kendisini zengin kılmayacak bir miktarda cimrilik etti!"Tirmizi, Zuhd 11, (2217).
Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalÂtu vesselam buyurdular ki:
"Kul (bazan), Allah'ın rızasına uygun olan bir kelamı, ehemmiyet vermeksizin sarfeder de Allah onun sebebiyle cennetteki derecesini yukseltir. Yine kul (bazan) Allah'ın hoşnutsuzluğuna sebep olan bir kelimeyi ehemmiyet vermeksizin sarfeder de Allah, o sebeple onu cehennemde yetmiş yıllık aşağıya atar."BuhÂri, Rikak 23; Muslim, Zuhd 49, (2988); Muvatta, 4, (2, 985); Tirmizi, Zuhd 10, (2315).
Linkleri gormek icin uye ol Giriş yap veya uye ol.
adresinden alıntıdır
Gercekten dilimize sahip olmayı becerirsek.. malayani konuşmayı terk edebilrsek ,sonuc itibarıyla kazanan oluruz.. Teşekkurler Mostar.
Yılanı bile deliğinden cıkaran kalp kıran,gonul alan ..... bu dilimize ne kadar onem versek azdır. dil kırk boğumdur 40 kere duşun bir kere konuş der anneannem ama ah bir tutsam onun sozunu başıma bişi gelmiycek ama nerdeeee
paylaşım icin teşekkurler Mostar yine cok guzel bir konu
her konuna ayrı ayrı rep veremedim madem toptan bu konuya bir rep verip oyle cıkayım Teşekkurler Mostar, cok guzel bir paylaşımdı.. yine harika bir paylaşım ve bende her zamanki gibi ne diyorum
Rabbim dilimize sahip cıkmamızı ve hayır dışında kotu sozlerden kacınmamızı nasip etsin inşallah
mostar paylaşımlarınız mukemmel
cok teşekkurler emeğinize yureğinize sağlık +rep bu guzel paylaşım icin tşk ler emeğine sağlık MOSTAR ''Dil ile soz,tencere ile kapağına benzer.Kapak aralandığında icinde ne piştiğini anlarsın'' der Hz.Mevlana. Ne guzel anlatmış. Ahhh birde boş laflara kapayabilsek bu kapağı.