YEŞİLCAM’da pek cok sinema sahnesini goruntuleyen usta fotoğrafcı Gungor Ozsoy, arşivini Turkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin yayınladığı dergiye actı.

.

ZEKİ-METİN HABABAMI KACIRDI
Gungor Ozsoy dergiye verdiği roportajda:

“1966 yılında ''Ben Bir Sokak Kadınıyım'' filminin set fotoğraflarını cekerken Ertem Eğilmez’le calışmaya başladım. Habamam Sınıfı'nda ise şoyle ilginc birşey oldu. Kemal'in (Sunal) yanında Zeki Alasya ve Metin Akpınar oynayacaktı. Ancak, ikisine Erman Film'den başka bir teklif gelince gittiler.

Ertem Eğilmez de sinirlendi ve ‘Ben bu filmi oğrencilerle ve amatorlerle de yaparım’ dedi. Valide Sultan Kasrı'ndaki cekimlerden once setteki amator oyunculara bir konuşma yaptı ve cekimler başladı. Hababam'ın oyuncuları haftalık ucret alarak calıştılar. Başarılı olanlara, supriz yaparak veliler toplantısı sahnesi icin oyuncuların anne-babalarını cağırttı ve cekimi onlarla yaptı. Zaten o filmden onlarca yeni şohret cıktı”

TURKAN ŞORAY VE PANTER EMEL RAKİP OLDU

Produktor Zeki Can, ''Koyde Bir Kız Sevdim'' adlı senaryoyu sinemaya aktarıcaktı. Turker İnanoğlu'nun ilk yonetmenliği olacaktı ama ortada gereken butce yoktu. Zeki Can, ''Yeteri kadar param yok, yeni bir kız bulun'' dedi. Hayvan hakları savunuculuğuyla yakından tanınan Panter Emel o gunlerde kucuk rollerde oynuyor.

Can'a Panter Emel’le Turkan Şoray beraber geldi. Zeki Can da Turkan'ı gorunce rolu ona verdi. Filme başlanıp ilk kopyaları basıldı, o zamanın onemli produktorlerinden Nevzat Pese de bu kopyalardan Turkan'ı gorunce Fikret Hakan'la oynanacak ''Hatırla Sevgilim'' filminde başrolu verdi. Zeki Can'ın filmi parasızlık yuzunden tamamlanamazken, Şoray ''Hatırla Sevgilim'' ile şohreti yakaladı ve sinemaya adım attı.

İşte usta set fotoğrafcısı Gungor Ozsoy cektiği o kareler...
Kemal Sunal’ın elinde fotoğraf makinesi ile

FATMA GİRİK

Cetin Karamanbey'in yonetmenliğini yaptığı 1960 yapımı Yeşilcam filmi Telli Kurşun'da başrol oyuncusu Fatma Girik Keban Cayı'nda bir sahne icin hazırlanıyor.

TARKAN

Ertem Eğilmez'in yapımcılığını ustlendiği Tarkan serisinden bir sahnede Kartal Tibet ve kopeği.

YILMAZ GUNEY VE NEBAHAT CEHRE

Yılmaz Guney ve Nebahat Cehre 1975'li yıllarda bir Yeşilcam filminde.

AYHAN IŞIK - BELGİN DORUK

Ayhan Işık ve Belgin Doruk 1962 yapımı Alkışlarla Yaşıyorum filminin setinde bir sahnenin cekimde. Solda Yonetmen Nejat Saydam.

HULYA KOCYİĞİT

Hulya Kocyiğit bir otomobilin uzerinde objektife poz verdi.

EMEL SAYIN

Genc Sanatcı Emel Sayın Ankara'dan İstanbul'a gelişinin ardından ilk tanıtım fotoğrafı cekimlerini yaptırdı.

YALANCI YARİM’İN SOHRETLERİ

Kemal Sunal, Tarık Akan, Emel Sayın, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Munir Ozkul ve Halit Akcatepe, 1973 yapımı Mavi Boncuk filminin setinde.

YEŞİLCAM WESTERNİ

Yılmaz Atadeniz'in yonetmenliğini yaptığı 1968 yapımı Yeşilcam Western'i Maskeli Beşler filminin başrolunde Erol Taş yer aldı.

ERTEM EĞİLMEZ - CUNEYT ARKIN

Yonetmen Ertem Eğilmez, oyuncu Cuneyt Arkın'ı role hazırlıyor. Surtuk filminden bir kare.

Turkan Şoray, filme verilen arada.

GONUL YAZAR

Şarkıcı Gonul Yazar, bir dergi icin fotoğraf cekiminde.

AYŞECİK

Orhan Aksoy'un yonettiği 1969 yapımı Ayşecik'le Omercik filminin setinden bir karede Ayşecik (Zeynep Değirmencioğlu), Ali Şen (sol) ve Munir Ozkul (sağ)

onedio