Kuranda Gecen Zikir İle İlgili Ayetler

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim

AHZAB SURESİ-35
Ey iman edenler, Allah'ı cokca zikredin.

KALEM SURESİ-52
Ki, kendilerini bununla denemek icin. Kim Rabbinin zikrinden yuz cevirirse, Allah, onu 'gittikce şiddeti artan' bir azaba surukler.

CİN SURESİ-17
Rabbinin ismini zikret ve her şeyden kendini cekerek yalnızca O'na yonel.

MUZZEMMİL SURESİ-8
Ve sabah, akşam Rabbinin adını zikret.

İNSAN SURESİ-25
Zikr vahy, oğut bırakanlara;
MURSELAT SURESİ-5
Ve Rabbinin ismini zikredip namaz kılan.

A'LA SURESİ-15
Senin zikrini şanını yuceltmedik mi?

İNŞİRAH SURESİ-4
Eğer korkarsanız, yaya veya binekte iken kılın. Guvenliğe girdiğinizde ise, yine Allah'ı, bilmediğiniz şeyleri size oğrettiği gibi zikredin.

BAKARA SURESİ-239
Zekeriya "Rabbim, bana bir alamet ayet ver." dedi. "Sana alamet, işaretleşme dışında, insanlarla uc gun konuşmamandır. Rabbini cokca zikret ve akşam sabah O'nu tesbih et." dedi.

AL-İ İMRAN SURESİ-41
Bunları biz sana ayetlerden ve hikmetli zikr'den Kur'an'dan okuyoruz.

AL-İ İMRAN SURESİ-58
Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allah'ı zikrederler ve goklerin ve yerin yaratılışı konusunda duşunurler. Ve derler ki: "Rabbimiz, sen bunu boşuna yaratmadın. Sen pek yucesin, bizi ateşin azabından koru."

AL-İ İMRAN SURESİ-191
Namazı bitirdiğinizde, Allah'ı ayaktayken, otururken ve yan yatarken zikredin. Artık 'guvenliğe kavuşursanız' namazı dosdoğru kılın. Cunku namaz, mu'minler uzerinde vakitleri belirlenmiş bir farzdır.

NİSA SURESİ-103
"Sizi uyarmak icin aranızdan bir adam aracılığıyla Rabbinizden size bir zikr'in gelmesine mi şaşırdınız? Allah'ın Nuh kavminden sonra sizi halifeler kıldığını ve sizin yaratılışta gelişiminizi arttırdığını veya ustun kıldığını hatırlayın. Oyleyse Allah'ın nimetlerini hatırlayın, ki kurtuluş bulasınız."

A'RAF SURESİ-69
Allah'tan Sakınanlara şeytandan bir vesvese eriştiğinde once iyice duşunurler Allah'ı zikredip-anarlar, sonra hemen bakarsın ki gorup bilmişlerdir.

A'RAF SURESİ-201
Rabbini, sabah akşam, yuksek olmayan bir sesle, kendi kendine, urpertiyle, yalvara yalvara ve icin icin zikret. Gaflete kapılanlardan olma.

A'RAF SURESİ-205
Ey iman edenler, bir toplulukla karşı karşıya geldiğiniz zaman, dayanıklık gosterin ve Allah'ı cokca zikredin. Ki kurtuluş felah bulasınız.

ENFAL SURESİ-45
Bunlar, iman edenler ve kalpleri Allah'ın zikriyle mutmain olanlardır. Haberiniz olsun; kalbler yalnızca Allah'ın zikriyle mutmain olur.

RA'D SURESİ-28
Hic şuphesiz, zikri Kur'an'ı biz indirdik biz; onun koruyucuları da gercekten biziz.

HİCR SURESİ-9
Onları Apacık deliller ve kitaplarla gonderdik. Sana da zikri Kur'an'ı indirdik ki, insanlara kendileri icin indirileni acıklayasın ve onlar da iyice duşunsunler, diye.

NAHL SURESİ-44
Ancak: "Allah dilerse" inşallah yapacağım de. Unuttuğun zaman Rabbini zikret ve de ki: "Umulur ki, Rabbim beni bundan daha yakın bir başarıya yoneltip-iletir."

KEHF SURESİ-24
Sen de sabah akşam O'nun rızasını isteyerek Rablerine dua edenlerle birlikte sabret. Dunya hayatının aldatıcı susunu isteyerek gozlerini onlardan kaydırma. Kalbini bizi zikretmekten gaflete duşurduğumuz, kendi 'istek ve tutkularına hevasına' uyan ve işinde aşırılığa gidene itaat etme.

KEHF SURESİ-28
Ki onlar, Beni zikretme konusunda gozleri bir perde icindeydi. Kur'an'ı dinlemeye katlanamazlardı.

KEHF SURESİ-101
Bu, Rabbinin, kulu Zekeriya'ya rahmetinin zikridir.

MERYEM SURESİ-2
Kitap'ta Meryem'i de zikret. Hani o, ailesinden kopup doğu tarafında bir yere cekilmişti.

MERYEM SURESİ-16
Kitap'ta İbrahim'i de zikret. Gercekten o, doğruyu-soyleyen bir peygamberdi.

MERYEM SURESİ-41
Kitap'ta Musa'yı da zikret. Cunku o, ihlasa erdirilmiş ve gonderilmiş Resul bir peygamberdi.

MERYEM SURESİ-51
Kitap'ta İsmail'i de zikret. Cunku o, va'dinde doğruydu ve gonderilmiş Resul bir peygamberdi.

MERYEM SURESİ-54
Kitap'ta İdris'i de zikret. Cunku o, doğru olan bir peygamberdi.

MERYEM SURESİ-56
"Gercekten Ben, Ben Allah'ım, Ben'den başka ilah yoktur; şu halde Bana ibadet et ve beni zikretmek icin dosdoğru namaz kıl."

TAHA SURESİ-14
"Ve seni cok zikredelim."

TAHA SURESİ-34
"Sen ve kardeşin ayetlerimle gidin ve beni zikretmede gevşek davranmayın.

TAHA SURESİ-42
"Kim de benim zikrimden yuz cevirirse, artık onun icin sıkıntılı bir gecim vardır ve biz onu kıyamet gunu kor olarak haşredeceğiz."

TAHA SURESİ-124
Andolsun, size butun durumlarınızı kapsayan zikrinizin icinde bulunduğu bir Kitap indirdik. Yine de akıllanmayacak mısınız?

ENBİYA SURESİ-10
Yoksa O'ndan başka ilahlar mı edindiler? De ki: "Kesin-kanıt burhanınızı getirin. İşte benimle birlikte olanların zikri Kitabı ve benden oncekilerin de zikri." Hayır, onların coğu hakkı bilmiyorlar, bundan dolayı yuz ceviriyorlar.

ENBİYA SURESİ-24
"Siz onları alay konusu edinmiştiniz; oyle ki, size benim zikrimi unutturdular ve siz onlara gulup duruyordunuz."

MU'MİNUN SURESİ-110
Bu nur, Allah'ın, onların yuceltilmesine ve isminin zikredilmesine izin verdiği evlerdedir; onların icinde sabah akşam O'nu tesbih ederler.

NUR SURESİ-36
Oyle Adamlar ki, ne ticaret, ne alış-veriş onları Allah'ı zikretmekten, dosdoğru namazı kılmaktan ve zekatı vermekten 'tutkuya kaptırıp alıkoymaz'; onlar, kalplerin ve gozlerin inkılaba uğrayacağı dehşetten allak bullak olacağı gunden korkarlar.

NUR SURESİ-37
Derler ki: "Sen yucesin; senin dışında başka veliler edinmemiz bize yakışmaz, ancak onları ve atalarını sen meta verip yararlandırdın, oyle ki senin zikrini unuttular ve boylece yıkıma uğrayan bir kavim oldular."

FURKAN SURESİ-18
Ancak iman edenler, salih amellerde bulunanlar ve Allah'ı cokca zikredenler ile zulme uğratıldıktan sonra zafer kazananlar veya oclerini alanlar başka. Zulmetmekte olanlar, nasıl bir inkılaba uğrayıp devrileceklerini pek yakında bileceklerdir.

ŞUARA SURESİ-227
Sana Kitap'tan vahyedileni oku ve namazı dosdoğru kıl. Gercekten namaz, cirkin utanmazlıklar fahşadan ve kotuluklerden alıkoyar. Allah'ı zikretmek ise muhakkak en buyuk ibadettur. Allah, yaptıklarınızı bilir.

ANKEBUT SURESİ-45
Andolsun, sizin icin, Allah'ı ve ahiret gununu umanlar ve Allah'ı cokca zikredenler icin Allah'ın Resûlu'nde guzel bir ornek vardır.