Salavat Getirmenin Onemi İle İlgili Hadisler
Peygamber Efendimize Salavat getirmek ile ilgili hadisler
Salavat-ı Şerife getirmenin fazileti hakkında hadisler

Hz. Peygamber Efendimiz ( s.a.v ) buyurdular ki : Bir gun bana Cenab-i Hakk`in dørt buyuk melegi Cebrail,Mikail,israfil ve Azrail ( Aleyhimusselam ) geldiler.
Cebrail (a.s ) bana dedi ki : ” Ya Resulallah ! Senin ummetinden bir kimse sana gunde on defa salavat okursa yarin kiyamet gununde ben onun elinden tutar, sirati kuslar gibi geciririm.”
Mikail ( a.s ) de dedi ki: ” Ben o kula kevser havuzundan kana kana iciririm.”
Israfil ( a.s ) dedi ki :” Ya Resulellah ! O kulun affi icin basimi secdeye koyarim, Allahu Teala onu affetmedikce basimi secdeden kaldirmam.”
Azrail ( a.s ) de: ” Ya Resulellah! Sana gunde on defa salavat edenin ruhunu Peygamberlerin ruhunu kabz eder gibi kabzederim.” dediler.

Bunun uzerine Peygamber Efendimiz (s.a.v) : ” Bu ne buyuk lutuf ya Rabbi ! Bu ne buyuk ihsan Allah`im! ” buyurdular.

Allahumme salli alaa seyyidinaa muhammedin ve alaa aali seyyidinaa muhammed.

Salavat Getirmenin Fazileti İle İlgili Hadisler

• “Dua ile sema arasında bir engel vardır.Uzerime salavat getirilince engel acılır, DUA YERİNE ULAŞIR.”
• “Uzerime bir gunde bin defa salavat getiren kimseye cennetteki makamı gosterilmedikce olmez.”
• “Bana en yakın olanlar, uzerime en cok salavat getirenler olacaktır.”
• “Her kim, farz namazını kıldıktan sonra bana on defa salevat okursa, Allah Teala, onun namazını kabul buyurur. Onun bu namazını Adem’e secde eden meleklerden daha ustun meleklerin makamı olan İlliyyine ulaştırır.O makamdan bir melek şoyle seslenir:
-Artık dileğin neyse dile, her dileğin yerine getirilecektir.”
• Vefatımdan sonra sizden kim bana selam gonderirse Cebrail(a.s.) gelir ve bana şoyle der:
-Ya Muhammed! Ummetimden falan kimsenin sana selamı var.Bana karşılık ben şoyle selam alırım:
-Benden de ona selam olsun.Ayrıca onun icin Allah’tan rahmet ve bereket diliyorum.”
• “Kim altından kalkamayacağı guc bir işle karşı karşıya gelirse, uzerime cok cok salavatı şerife getirsin.Cunku Allahu Teala, uzerime getirilen salavat-ı şerife sebebi ile onun sıkıntılarını, kederlerini giderir, rızkını coğaltır, Allah’ın yardımı ile muradına nail olur.”
• “Kıyamet gununde, katımda insanların en değerlisi, bana en cok salatu selam getirenlerdir.”
Allah Resulu(s.a.v.) buyuruyor:
• “İsmimi duyunca salavat getirmeyen insanların en cimrisidir.”
• “Adımı duyunca salavat getirmeyen, insanların en acizidir.”
• “Uzerime salavat getirmeden dağılan bir topluluk pişman olacaklardır.”
• “Adımı duyunca salavat getirmeyen, insanların en acizidir.”
• “Uzerime salavat getirmeden dağılan bir topluluk pişman olacaklardır.”
• “Adımı duyunca salavat getirmeyen, yuzu koyun surunsun.”
• “Uc kişi yuzumu goremeyecektir.Ana babasına isyan eden, sunnetimi terk eden, uzerime salavat getirmeyen.”
• “Adımı işitip te salavat getirmeyen, sonu mutsuz kimsesizdir.”
• “Cuma gunu ve geceleri uzerime yuz defa salavat getirenin Allah Teala otuzu dunyaya, yetmişi ahirete ait olmak uzere yuz hacetini kabul eder.”
• “Sırat uzerinde kalmış hurma yaprağı gibi tirtir titreyen bir adam gordum. O anda uzerime getirdiği salavat-ı şerife gelip bu durumdan onu kurtardı.”
• “Meclislerinizi salavat ile susleyiniz.”
• “Cuma gunu uzerime seksen defa salavat getirenin seksen senelik gunahı affolunur.”
• “Karşılaşan iki mu’min salavat getirerek musafaha ederlerse, gecmiş ve gelecek gunahları bağışlanır.”
• “Uzerime yuz defa salavat getirene, Allah(c.c.) bin defa rahmet nazarı ile bakar.İştiyakla daha fazla getiren icin kıyamet gununde şefaat ve şahitlik ederim.”
• “Uzerime salavat getirirseniz, Allah ta sizin uzerinize salavat getirir.” Cok iyi bir site cook teşekkurler... cok iyi bir site coook kocaman kocaman teşekkurler :f77: Allah Resulu(s.a.v.) buyuruyor:
“Dua ile sema arasında bir engel vardır.Uzerime salavat getirilince engel acılır,