Kuranda Gecen İnancla İlgili Ayetler

Bakara / 62. Şuphesiz iman edenler; yani Yahudilerden, Hıristiyanlardan ve sÂbiîlerden Allah'a ve ahiret gunune hakkıyla inanıp sÂlih amel işleyenler icin Rableri katında mukÂfatlar vardır. Onlar icin herhangi bir korku yoktur. Onlar uzuntu cekmeyeceklerdir.

Bakara / 138. Allah'ın (verdiği) rengiyle boyandık. Allah'tan daha guzel rengi kim verebilir? Biz ancak O'na kulluk ederiz (deyin).

Muminun / 58-60. Rablerinin Âyetlerine inananlar; Rablerine ortak tanımayanlar; Ve Rablerine donecekleri icin yapmakta oldukları işleri kalpleri carparak yapanlar;

Fetih / 4. İmanlarını bir kat daha arttırsınlar diye muminlerin kalplerine guven indiren O'dur. Goklerin ve yerin orduları Allah'ındır. Allah bilendir, her şeyi hikmetle yapandır.

Bakara / 82. İman edip yararlı iş yapanlara gelince onlar da cennetliktirler. Onlar orada devamlı kalırlar.

Nisa / 57. İnanıp; iyi işler yapanları da, icinde ebediyen kalmak uzere girecekleri, zemininden ırmaklar akan cennetlere sokacağız. Orada onlar icin tertemiz eşler vardır ve onları koyu (tatlı) bir golgeye koyarız

Nisa / 136. Ey iman edenler! Allah'a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği Kitab'a ve daha once indirdiği kitaba iman (da sebat) ediniz. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve kıyamet gununu inkÂr ederse tam manasıyle sapıtmıştır.

Bakara / 137. Eğer onlar da sizin inandığınız gibi inanırlarsa doğru yolu bulmuş olurlar; donerlerse mutlaka anlaşmazlık icine duşmuş olurlar. Onlara karşı Allah sana yeter. O işitendir, bilendir.

Bakara / 177. İyilik, yuzlerinizi doğu ve batı tarafına cevirmeniz değildir. Asıl iyilik, o kimsenin yaptığıdır ki, Allah'a, ahiret gunune, meleklere, kitaplara, peygamberlere inanır. (Allah'ın rızasını gozeterek) yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, dilenenlere ve kolelere sevdiği maldan harcar, namaz kılar, zekÂt verir. Antlaşma yaptığı zaman sozlerini yerine getirir. Sıkıntı, hastalık ve savaş zamanlarında sabreder. İşte doğru olanlar, bu vasıfları taşıyanlardır. Muttakîler ancak onlardır!

Bakara / 256. Dinde zorlama yoktur. Artık doğrulukla eğrilik birbirinden ayrılmıştır. O halde kim tÂğutu reddedip Allah'a inanırsa, kopmayan sağlam kulpa yapışmıştır. Allah işitir ve bilir. Allah razı olsun... keşke daha fazla koysaymışsnız ama olsun iki tane kullandım mutişş olmuş allah razı olsun cok guzel teşekkurler yarına yetiştirmem gereken performans odeviydi saolun cok işime yaradı cok teşekkur ederim 1 hafta suresi kalan performans odevime cok yardım ettiniz. Allah razı olsun hepinizden.... super olmuş din odevimi yaptım sizin sayenizde allah sizden razı olsun inşallah... allah razı olsun odevime yardımcı oldu cok işime yaradı b siteyi sevdim temel dini bilgiler dersi icin gerekti sağolun cok guzel olmuş cok ttşşkkkkkkk cok teşekkurler proje odevime cok yardımcı oldu Allah sizden razı olsun. Cok teşekkurler. cok teşekkur ederim.yarın icin lazımdı cok işime yaradı.ALLAH razı olsun.
cok teşekkur ederim Allah razı olsun cok teşekkur ederim Saolun cok isime yaradi Cok saolun her kimse ona cok cok tsk ederim gercekten cok isime yaradi Benim haftaya lazım ama erkenden yapıyorum odevlerimi malum akıllı ve zeki olmak zor.

Eh fena değilmiş bu site ama hic sevmiyorum forum sitelerini...