Senin Rabbin, evet O'dur kendi yolundan kimin saptığını en iyi bilen. Ve O'dur kimin doğruya ve guzele kılavuzlandığını en iyi bilen. KALEM 7
GUNUN HADİSİ
Ebu Umame (r.a)'den: Rasulullah (s.a.v)'e biri abid diğeri alim iki kişiden bahsedildi ve bunun uzerine Rasulullah (s.a.v): Alimin abide ustunluğu, benim, sizden en basitinize olan ustunluğum gibidir. buyurdu. Sonra Rasulullah (s.a.v) şoyle buyurdular: Allah, melekleri, goklerin ve yerlerin halkı, hatta yuvalarındaki karıncalar ve hatta balıklar, insanlara hayır (faydalı şey) oğreten kişiye dua ederler. (Tirmizi,ilim 19,2825)
GUNUN DUASI
Ya Rabbi! Benim icin hayırlısını ver ve hayırlısını nasip et!

Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V) Yuce Allah dualarınızı kabul etsin.. Elinize sağlık GUNUN AYETİ
Şu bir gercek ki, yeni bir oluşa koyulmak uzere geceleyin kalkan, yer tutma bakımından daha guclu, soz bakımından daha etkilidir. MUZZEMMİL 6
GUNUN HADİSİ
Abdullah bin Mesud (r.a): Rasulullah (s.a.v):Ancak iki konuda imrenme (haset) vardır: Allah'ın kendisine mal verip de bu malı hak yolda harcattığı kimse ile Allah'ın kendisine ilim (hikmet) verip de bu ilimle (hikmetle) hukum veren ve bu ilmi (hikmeti) oğreten kimseye. buyurdu.(Buhari,ilim,15)
GUNUN DUASI
Ya Rabbi! Yaratılışımı / vucudumu guzelleştirdiğin gibi, ahlakımıda guzelleştir.
Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V) GUNUN AYETİ
Ve onlar, Allah'ın dilediği dışında, oğut alamazlar. Sakındırmaya ve affetmeye ehil olan O'dur. MUDDESSİR 56
GUNUN HADİSİ
Muaviye bin Ebi Sufyan (r.a)'dan rivayet edildiğine gore Rasulullah (s.a.v) şoyle buyurdu: Allah kime iyilik dilerse onu dinde derin anlayışlı (fakih) kılar. Ben dağıtıcıyım, Allah ise verendir. Allah'ın emri gelene kadar bu ummet, Allah'ın emri uzerine olacak, kendilerinin karşıtları onlara zarar veremeyecektir. (Buhari, Farzu'l-Humus 7)
GUNUN DUASI
Ya Rabbi! Sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle!
Dosdoğru giden yola ilet bizi... Kendilerine nimet verdiklerinin, uzerlerine gazap dokulmemişlerin, karanlık ve şaşkınlığa saplanmamışların yoluna... FATİHA 6-7
GUNUN HADİSİ
Sehl ibni Sa'd (r.a)'dan rivayet edildiğine gore Rasulullah (s.a.v) Ali (r.a)'a şoyle dedi: Allah'a yemin ederim ki Allah'ın senin aracılığınla bir tek kişiye hidayete eriştirmesi, senin en kıymetli dunya malı olan kırmızı develere sahip olmandan daha hayırlıdır.(Buhari,Fezailu-Ashab,9)
GUNUN DUASI
Ya Rabbi! Farkına vararak-varmayarak, gizli-acık, bilerek bilmeyerek işlediğim butun gunahlarımı bağışla!
İcinizden, dosdoğru yurumek isteyen icin, Âlemlerin Rabbi olan Allah dilemedikce, siz dileyemezsiniz! TEKVİR 28-29
GUNUN HADİSİ
Cabir bin Abdullah (r.a)'dan: Kul ile kufur arasında (yalnız) namazı terketmek vardır. (ibn Mace,II,395,1078)
GUNUN DUASI
Ya Rabbi! Duşmanların şerlerinden sana sığınır ve onların saldırılarını senin yardımınla savarım.
İcine urperti duşen, oğut alacaktır. okutacağız da artık unutmayacaksın. A'LA10
GUNUN HADİSİ
Malik(r.a)'ten: Doğruluktan ayrılmayın! (bunun sevabını siz sayamazsınız) Şunu iyi bilin ki: Amellerinizin en hayırlısı namazdır. Abdestli olarak durmaya ancak mumin riayet eder.(Rudani,I,143,923)
GUNUN DUASI
Ya Rabbi! Ben, seninle cıkış yolu arıyorum; senin yardımınla carpışıyorum ve senin adına hucum ediyorum.
Onun katında hic kimsenin, karşılığı verilecek bir nimeti yoktur/hic kimsenin ona, karşılık olarak verilecek bir nimeti yoktur. LEYL 19
GUNUN HADİSİ
Hz.Ebubekir (r.a)'den: Gunah işleyen bir kul guzelce abdest alır; iki rekat namaz kılar ve Allah'tan bağışlanma dilerse Allah onu affeder.(İbn Mace,IV,202,1395)
GUNUN DUASI
Ya Rabbi! Sabahın erken vakitlerini, ummetime bereketli kıl./Ummetimin erken davrananlarına bereketini lutfet.
İnsan, gercekten tam bir husran icindedir!, İnanıp hayra ve barışa yonelik işler yapanlar, birbirlerine hakkı onerenler, birbirlerine sabrı onerenler mustesnadır. ASR 2-3
GUNUN HADİSİ
Ebu Hureyre'den: Peygamber (s.a.v) şoyle buyurdu: Bir tacir vardı. İnsanlara borc verip dururdu.Borcluyu fakir gorduğu zaman hizmetcilerine hitaben: Buna musamaha gosteriniz, Allah'ın da bizlere musamaha etmesi umulur.derdi. İşte bu huuyndan dolayı Allah o taciri musamaha ve affeylemişti.(Buhari, IV,30 1921)
GUNUN DUASI
Ya Rabbi! Tevbemi kabul et, gunahımı temizle ve duama karşılık ver.
Senin Rabbin, evet O'dur kendi yolundan kimin saptığını en iyi bilen. Ve O'dur kimin doğruya ve guzele kılavuzlandığını en iyi bilen. KALEM 7
GUNUN HADİSİ
Salim b.Ebi'l-Ca'd (r.a)'dan: Rasulullah (s.a.v) şoyle buyurdu. Kişinin ruhu cesedinden şu uc şeyden uzak olduğu halde ayrılırsa cennete girer; gurur, hainlik ve borc.(Darimi,V,2595)
GUNUN DUASI
Ya Rabbi! Benim icin hayırlısını ver ve hayırlısını nasip et!
Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V)