Bu mecmua [Zulfikar], uc makam ve bir hÂtimedir:

Birinci Makamı: Onuncu Soz - Haşir Risalesi ve Zeyilleri...

İkinci Makamı: On Dokuzuncu Mektub - Mu’cizat-ı Ahmediye Risalesi ve Zeyilleri...

Ucuncu Makamı: Yirmi Beşinci Soz - Mu’cizat-ı Kur’Âniye Risalesi ve Zeyilleri...

HÂtimesinde: Hizb-i Nûrî ile Risale-i Nur hakkında bir mektup vardır.

***

Bu acib asırda ehl-i iman, Risale-i Nur’a ve ehl-i fen ve mektep muallimleri AsÂ-yı Mûsa’ya şiddetle muhtac oldukları gibi; hafızlar ve hocalar dahi Zulfikar’a şiddetle muhtactırlar.

Evet, mesel i’caz-ı Kur’Ânî bahsindeki ekser Âyetlerin medar-ı şuphe ve itiraz olmuş aynı yerlerde, i’cazın lem’aları ve Kur’Ân’ın guzel nukteleri ispat edilmiş.

Zulfikar, s. 19

ZULFİKAR BUYUK BİR BAHCE, TEKRAR İLE OKUNMALI

Bu mecmua buyuk bir bahcedir. Her adam her meselesini, her meyvesini elde edemez. Ne kadar bilse kÂrdır. Baştaki kısımdan herkes ve nısf-ı Âhirden ehl-i ilim tam istifade edebilir. Butununu bilemedim diye vazgecme, tekrar ile oku.

Zulfikar, s. 23

***

..beş tarzda ibadet sayılabilen kalemle Zulfikar-ı Mu’cizat mecmuasına hizmet edenler, tam bahtiyardırlar. Fakat yazıdan ziyade, sıhhatine dikkat etmek lÂzım ve elzemdir.

Emirdağ LÂhikası, s. 198


***


..şahsımdan binler derece daha ziyade konuşan ve tesirli ders veren Risale-i Nur’un Zulfikar-ı Mu’cizat’ın bin nushaları ve bin dille ve binler mektubatıyla şimdiye kadar cok rakipleri bulunan ve takip edilen ve mumÂşÃ‚ta tenezzul edemeyen Ahmed Nazif’in kalemiyle serbest ve mumanaat gormeden yazılmasına, değil yalnız kuşlar, belki melekler ve ruhanîlerden bir kısım, temessul edip bu harika muvaffakıyeti tebrik etseler, yine cok değil.

Emirdağ LÂhikası, s. 206

LÛ*GAT*CE:

Hizb-i Nûrî: Bediuzzaman’ın ifadesiyle “Yirmi Dokuzuncu Lem’a-yı Arabîye ile Yedinci ŞuÂ’ın (Âyetu’l-Kubra) imtizacından cıkan” Arapca tefekkurî bir zikir, vird.

mumanaat: Mania, engel.

mumÂşÃ‚t: Maslahat icin hoş gecinme, suyunca gitme.

nısf-ı Âhir: Son yarı.

temessul etmek: Yansıyıp gorunmek.
__________________