Kuranı Kerimde Doğruluk Hakkında Ayetler
Kuranı Kerimde Doğruluk İle İlgili Ayetler
Yuce yaratıcı Kuran-ı Kerim'de doğruluğu bizlere nasıl anlatıyor ve bizleri nasıl uyarıyor ? İşte doğruluk ile ilgili Kuran'da gecen ayetler
Bakara Sû»resinin 256 . Ayetinde
Dinde zorlama yoktur. Cunku doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tÂğû»tu tanımayıp Allah’a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.
MÂide Sû»resinin 119 . Ayetinde
Allah şoyle diyecek: “Bugun, doğrulara, doğruluklarının yarar sağlayacağı gundur.” Onlara icinden ırmaklar akan, icinde ebedi kalacakları cennetler vardır. Allah onlardan razı olmuş, onlar da Allah’dan razı olmuşlardır. İşte bu buyuk başarıdır.
En’Âm Sû»resinin 115 . Ayetinde
Rabbinin kelimesi (Kur’an) doğruluk ve adalet bakımından tamdır. Onun kelimelerini değiştirebilecek yoktur. O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.
Yûnnus Sû»resinin 2 . Ayetinde
İclerinden bir adama, insanları uyar ve iman edenlere, Rableri katında kendileri icin bir doğruluk makamı bulunduğunu mujdele diye vahyetmemiz, insanlar icin şaşılacak bir şey mi oldu ki o kÂfirler, “Bu elbette apacık bir sihirbazdır” dediler.
İsr Sûresinin 80 . Ayetinde
Deki: “Rabbim! (Gireceğim yere) doğruluk ve esenlik icinde girmemi sağla. (Cıkacağım yerden de) beni doğruluk ve esenlik icinde cıkar. Katından bana yardımcı bir kuvvet ver.”
Meryem Sû»resinin 50 . Ayetinde
Onlara rahmetimizden bağışta bulunduk. Onlar icin yuce bir doğruluk dili var ettik (guzel bir soz ile anılmalarını temin ettik).
Şu’ar Sûresinin 84 . Ayetinde
“Sonra gelecekler arasında beni doğrulukla anılanlardan kıl.”
AhzÂb Sûresinin 8 . Ayetinde
(Allah bunu,) doğru kimseleri doğruluklarından hesaba cekmek icin (yapmıştır.) KÂfirlere de elem dolu bir azap hazırlamıştır.
AhzÂb Sûresinin 24 . Ayetinde
Bunun boyle olması Allah’ın, doğruları, doğrulukları sebebiyle mukafatlandırması, dilerse munafıklara azap etmesi yahut onların tovbesini kabul etmesi icindir. Şuphesiz Allah cok bağışlayandır, cok merhamet edendir.
Mu’min Sûresinin 53-54 . Ayetinde
Andolsun, biz Mû»sÂ’ya hidayet verdik. İsrailoğulları’na da, akıl sahipleri icin bir oğut ve doğruluk rehberi olarak o kitabı (Tevrat’ı) miras bıraktık.
Fussilet Sûresinin 40 . Ayetinde
û‚yetlerimiz konusunda (yalanlama amacıyla) doğruluktan sapanlar bize gizli kalmaz. O halde kıyamet gununde ateşe atılan mı, yoksa guven icinde gelen kimse mi daha iyidir? Dilediğinizi yapın. Şuphesiz o, yaptıklarınızı hakkıyla gormektedir.
Kamer Sûresinin 55 . Ayetinde
Muktedir bir hukumdarın katında, doğruluk meclisindedirler.
Cin Sûresinin 4 . Ayetinde
“Demek bizim beyinsiz olanımız Allah hakkında doğruluktan uzak sozler soyluyormuş.” sizi alkışlıyorum super olmuş ben bir melikeyi seviyor olarak Ellerinize sağlık cok guzel olmuş. Odevime cok yardımcı oldunuz. Allah sizden razı olsun.