Başa gelen her şeyi rıza ile, sevinc ile karşılamalıyız
Sureten goruşemediğimize teessuf etmeyiniz. Bizler hakikaten daima beraberiz. Ebed yolunda da, inşaallah, bu beraberlik devam edecek. İmanî hizmetinizde kazandığınız ebedî sevaplar ve ruhî ve kalbî faziletler ve sevincler, şimdiki gecici ve muvakkat gamları ve sıkıntıları hice indirir kanaatindeyim. Şimdiye kadar, Risale-i Nur Şakirdleri gibi, cok kudsî hizmette cok az zahmet cekenler olmamış.
Evet, Cennet ucuz değil. İki hayatı imha eden kufr-u mutlaktan kurtarmak, bu zamanda pek cok ehemmiyetlidir. Bir parca meşakkat olsa da, şevk ve şukur ve sabırla karşılamalı. Madem bizi calıştıran HÂlık’ımız Rahîm ve Hakîm’dir; başa gelen her şeyi rıza ile, sevinc ile, rahmetine, hikmetine itimad ile karşılamalıyız.
Said Nursî
B. S. N. Tarihce-i Hayatı, Denizli Hayatı, s. 440
Aziz, Sıddık Kardeşlerim,
Bu dunyanın hayatı pek cabuk değişmesine ve zevaline ve fen ve fÂnî, akıbetsiz lezzetlerine ve firak, iftirak tokatlarına karşı bir ehemmiyetli medar-ı teselli ise, samimî dostlar ile goruşmektir.
Evet, bazen bir tek dostunu bir-iki saat gormek icin, yirmi gun yol gider ve yuz lirayı sarf eder. Şimdi bu acib, dostsuz zamanda samimî kırk-elli dostunu birden bir-iki ay gormek ve LillÂh icin muhabbet etmek ve hakikî bir teselli alıp vermek; elbette başımıza gelen bu meşakkatler ve zayiat-ı maliye, ona karşı pek ucuz duşer; ehemmiyeti kalmaz. Ben kendim, buradaki kardeşlerimden on sene firaktan sonra bir tekini gormek icin bu meşakkati kabul ederdim. Teşekkî, kaderi tenkit ve teşekkur, kadere teslimdir.
Said Nursî, B. S. N. Tarihce-i Hayatı, Denizli Hayatı, s. 445
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Risale-i Nur’dan Cezaevi Mektupları - 191
-
13-09-2019, 13:21:06