Nurlarla meşguliyet kalbe ferah, vucuda sıhhat veriyor

Aziz, Sıddık Kardeşlerim!

Risale-i Nur benim bedelime sizlerle goruşur, derse muştak yeni kardeşlerimize guzelce ders verir. Nurlarla ya okumak veya okutmak veya yazmak suretindeki meşguliyet; tecrubelerle kalbe ferah, ruha rahat, rızka bereket, vucuda sıhhat veriyor. Şimdi Husrev gibi Nur kahramanı size ihsan edildi. İnşaallah bu Medrese-i Yusufiye dahi, Medresetuzzehra’nın bir mubarek dershanesi olacak. Ben şimdiye kadar Husrev’i ehl-i dunyaya tam gostermiyordum, gizlerdim. Fakat neşredilen mecmualar, onu ehl-i siyasete tamamıyla gosterdi, gizli bir şey kalmadı. Onun icin ben onun iki uc hizmetini has kardeşlerime izhar ettim. Hem ben hem o, daha gizlemek değil, luzum ise aynı hakikat beyan edilecek. Fakat şimdilik karşımızda hakikatı dinleyecekler icinde dehşetli ve tezahur etmiş iki muannid; hem zındıka, hem komunist hesabına –biri Emirdağı’nda malûm olmuş, biri de burada– gayet dessasÂne, aleyhimizde iftiralarla memurları urkutmeye calışıyorlar. Onun icin biz şimdilik cok ihtiyat edip telÂş etmemek ve inayet-i İlÂhiyenin imdadımıza gelmesini tevekkul ile beklemek lÂzımdır.

Said Nursî

B. S. N. Tarihce-i Hayatı, Afyon Hayatı, s. 597-598