Maddî sıkıntıların yuz derece fevkinde manevî kazanc
Aziz, sıddık kardeşlerim ve hizmet-i Kur’Âniye ve imaniyede fedakÂr ve metin arkadaşlarım!
Birkac gundur sizin ile kalemle konuşmadığımdan sıkılmayınız. Şimdi iki noktayı beyan etmek kalbe geldi:
Birincisi: “El-hayru fî ma’htÂrahullah” [Hayır, Allah’ın sectiğindedir.] sırrıyla, teslim ve tevekkulden sonra tesellî hissettim. Şoyle ki:
Bizi, hususan Calışkan’ları tahliye etmeyip ve tefrik etmeyerek tehir etmelerinde, inşaallah maddî bir zarara mukabil manevî yuz menfaat ve kazanc olacak. MeselÂ, Ankara’nın altı makamatına gonderilen ilmî ve imanî ve pek kuvvetli mudafaat, şimdi yirmi gundur onların nazarlarındadır. Hem onun kıymettar hakikatleri, hem alÂkadarların merakla nazar-ı dikkatlerini celb eden meselemizin safahatı, o makamatı elbette lÂkayt bırakmazlar. Her halde, eğer o hakikatlere mağlûp olmasa idiler, şimdiye kadar bize tecavuz ve şiddetli iş’ar ve emirler olacaktı. Eğer olsaydı, hakkımızda habbeyi kubbe yapanlardan tereşşuhatı hissedilecekti. Demek hakikat galebe etmiş, olsa olsa tedafuî bir vaziyetle bize hafif bir ilişmek olur. Ben kendi hesabıma, o netice icin, şimdiye kadar maddî zarar ve sıkıntılarımın yuz derece fevkinde manevî kazancım var. Sizden herbir kardeşimizi, benden ziyade hissedar biliyorum. Demek, tahliyemizin tehiri hayırlıdır. Hem, Calışkan’lardan uc kardeş, pekcok Nur Şakirdlerini buraya gelmekten kurtardıkları gibi, haklarında edilen iftiralar vasıtasıyla dahi, Risale-i Nur’un bir cihette, şimdiki mahkemenin nazarından kurtulmasına bir vesile oldular. Bu iki kıymettar kazanc onların husûsî tahliyeleriyle bozulacaktı. Hem, onların Nurlar’a pek ciddî alÂkaları halkın nazarında sonecekti.
B. S. N. Tarihce-i Hayatı, Afyon Hayatı, s. 605
LÛ*GAT*CE:
habbeyi kubbe yapmak: “Kucuk bir şeyi abartmak” manasında bir deyim.
iş’ar: Anlatma, bildirme; yazı ile haber verme.
tedafuî: Mudafaaya ait, savunmayla ilgili.
tefrik etmek: Ayırmak.
tereşşuhat: Sızıntılar, kaynağı gosteren belirtiler.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Risale-i Nur’dan Cezaevi Mektupları - 214
-
13-09-2019, 13:17:48