Cennet ucuz olmadığı gibi, Cehennem de luzumsuz değil
Aziz, Sıddık Kardeşlerim!
Mucmel bir manevî ihtar ile bir meseleyi kalbe geldiği gibi beyan edeceğim: Altı makamata giden ve galebe eden mudafaatın cevabı gelmiş ve bize tecavuze care bulamamışlar. Yalnız bir makamın, gizli bir iş’ar ile, benim fedakÂr kardeşlerimi benden soğutmak ve şiddetli alÂkalarını gevşetmek plÂnı var. Zaten coktan beri –beni ihanetlerle ve iftiralarla ve tecridlerle– bu kudsî ve uhrevî ve imanî alÂkayı bozmaya calıştılar; muvaffak olamadılar. Şimdi Nurcuları urkutmek, zayıf bir damar bulup nazarlarını başka tarafa cevirmeye bazı bahaneleri buluyorlar. İnşaallah, demir gibi metin Nurcuların kahramanÂne sebatları ve tahammulleri ve mucahid-i ekber olan Nurun hakikatleri, onun elinde birer elmas kılıc bulunan şakirdlerin şahs-ı manevîsinin pek harika fedakÂrlığı, onların bu plÂnını da akim bırakacak.
Evet, Cennet ucuz olmadığı gibi, Cehennem dahi luzumsuz değil.
Sizlere tekrar ile beyan edilmiş: Eski zamanın kahraman mucahidlerine nisbeten en az zahmet, ağır şerÂit ve bu zamanın şiddet-i ihtiyac cihetiyle cok sevap kazanan, inşaallah hÂlis Nurculardır. Ve boşu boşuna, bÂdıheva, belki gunahlı, zararlı giden birkac sene omrunu, boyle kudsî bir hizmet-i imaniye ve Kur’Âniyeye sarf eden ve onun ile ebedî bir omru kazanan Nur Talebeleridir. Ben, kendi hisseme duşen butun bu hucumlarına karşı, pekcok zaafiyetimle beraber tahammule karar verdim. İnşaallah, kuvvetli, fedakÂr, genc, kahraman kardeşlerim benden geri kalmaz ve kacmazlar ve kacanları da geri cevirmeye, şimdiye kadar calıştıkları gibi, calışacaklar.
Said Nursî
B. S. N. Tarihce-i Hayatı, Afyon Hayatı, s. 607
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Risale-i Nur’dan Cezaevi Mektupları - 216
-
13-09-2019, 13:17:15