Oncelikle selamunaleykum arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Bu hususta bildiklerimi sizinle paylaşmak ve sizlerin bildikleriylede istifade etmek istiyorum. Olurda bir hata- kusur edersem kabahat şahsıma aittir. Hic bir şekilde Risale-i nur'a veyahut Bediuzzaman Said Nursiye Ait değildir. Kusuru nefsimde arayın.
Değerli Kardeşimiz;
Evvela, Risale-i Nurları hızlı ve guzel anlamının onemli bir yolu; tecrube ve birikimi olan kardeş ya da ağabeyler ile Nurları mutalaa ve muzakere etmektir. Zaten cemaat derslerinin amacı da budur. Zira herkes her meseleyi kendi başına anlamaz bu yuzden cemaatin ortak aklına muhtactır. Bu nedenle sohbetlere devam etmek cok onemlidir.
İkincisi, ilk etapta Risale-i Nurlar belki anlaşılmadığı icin sıkabilir ama anlaşılmaya başladığı zaman da tam bir ilac ve tam bir feyiz kaynağıdır. Biz ciddi caba sarf edersek bir iki yıl icinde bu dil ve anlamama sorununu aşabiliriz. İnsanlar dunyanın adi menfaatleri icin bir iki yılda yabancı dil oğrenirken, bizim ebedi saadetin vesikası hukmunde olan Risale-i Nurların dilini oğrenmememiz, hakikaten buyuk bir zarar ve ziyandır.
Selam ve dua ile...
Kaynak: https://sorularlarisale.com
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Risaleleri okuyorum ama anlayamıyorum; anlamak icin ne yapmam gerekiyor?
-
13-09-2019, 13:16:12