Dua Ederken Neler Soylenmeli
Dua Nasıl Edilir Dua Ederken Ne Soylenir
Namazdan sonra yapılan dualarda kişi arapca veya kendi lisanına gore dua etmekte serbesttir. Her turlu dua edilebilir.
Namazdan sonra dua edilirken kişi icinden geldiği şekilde dua edebilir. Ayrıca Peygamberimizin okuduğu duaların okunması tavsiye edilir.
Ebu Bekri's-Sıddîk radıyallahu teala anh-Hazretleri
Ya Resulellah, namazın ahirinde okumak uzere bana bir du ta'lim buyur, dedikte Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki,
Namazlardan sonra, mutlaka şu dua okunmalıdır diye bir kural yoktur Herkes ihtiyacına gore dua eder Hep aynı duayı okumak da uygun değildir. Ne istediğini şuurlu olarak bilmek gerekir. Ne istediğinin farkında olmadan dua etmek uygun olmaz. Belli şeyleri ezberleyip, şiir okur gibi dua etmek de uygun gorulmemiştir. Dua, uyanık kalb ile ve sessiz yapılmalı ve her fırsatta dua etmelidir.
Rabbimizin rızasını, memnuniyetini, hoşnutluğunu ve takdirini elde etmenin en onemli yollarından biri olan dua eylemimizde yanılgıya duşmemek istiyorsak konu ile ilgili temel bakışacımızı Kur'an'a gore oluşturmamız gerekmektedir.
Dua Ederken Neler Soylemeliyiz
Dini Bilgiler0 Mesaj
●38 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Dua Ederken Neler Soylemeliyiz
-
13-09-2019, 11:22:43