Nefis İle İlgili Ayetler
Kuranda Nefis İle İlgili Ayetler
Nefis İle İlgili Ayetler
*Ben yine de nefsimi temize cıkarmıyorum. Cunku nefis şiddetle kotuluğu emreder. Ancak Rabbimin rahmetiyle yargıladığı mustesna. Muhakkak ki, Rabbim bağışlayıcı ve merhametlidir. (YUSUF/53)
*Kalblerinde hastalık bulunanların :" Bize bir felaket gelmesinden korkuyoruz" diyerek, onların arasına koşuştuklarını gorursun. Umulur ki Allah, bir fetih ihsan eder veya katından bir emir (iş) getirir de iclerinde gizlediklerine pişman olurlar. (MAİDE/52)
*Onlardan bircoğunun kÂfirleri dost edindiklerini gorursun. Nefislerinin kendilerine sunduğu şey ne kadar kotudur! Allah onlara gazabetmiştir. Onlar ebedî olarak azap icinde kalacaklardır. (MAİDE/80)
*Eğer bir kadın kocasının gecimsizliğinden, yahut kendisinden yuz cevirmesinden endişe ederse, aralarında bir sulh yapmalarında, onlara bir gunah yoktur. Sulh hep hayırlıdır. Zaten nefisler kıskanclığa hazırdır. Eğer iyi gecinir ve gecimsizlikten sakınırsanız, şuphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır. (NİSA/128)
*Bununla beraber, bize kavuşmayı ummayanlar "Bize ya melekler indirilmeliydi, ya da Rabbimizi gormeliydik" dediler. Andolsun ki, doğrusu nefislerinde kendilerini buyuk gorduler ve buyuk azgınlık ettiler. (FURKAN/21)
*O halde gucunuzun yettiği kadar Allah'tan korkun, dinleyin, itaat edin, kendi iyiliğinize olarak harcayın. Kim nefsinin cimriliğinden korunursa işte onlar kurtuluşa erenlerdir. (TEĞABUN/16)
*O gun her nefis, ne hayır işlemişse, ne kotuluk yapmışsa onları onunde hazır bulur. Yaptığı kotuluklerle kendi arasında uzak bir mesafe bulunsun ister. Allah, size asıl kendisinden cekinmenizi emreder. Şuphesiz ki Allah, kullarını cok esirger. (AL-İ İMRAN/30)
*Dediler ki: "Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik, eğer bizi bağışlamaz ve bize rahmetinle muamele etmezsen muhakkak ziyana uğrayacaklardan oluruz!" (A'RAF/23)
Nefis İle İlgili Ayetler
Dini Bilgiler0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Nefis İle İlgili Ayetler
-
13-09-2019, 10:19:52