Sıkıntıları Bertaraf Etmenin 3 Yolu
Sıkıntıları Bertaraf Etmenin Uc Yolu nedir
Hasbunallahu ve ni'mel vekil ni'mel Mevla ve ni'me'n nasîr”
Hz. İbrahim a.s. ateşe atılmak icin mancınığa konulduğu zaman Cibril aleyhisselam:
“Bana ihtiyacın var mı” diye sordu. Hz. İbrahim a.s. O'na şoyle dedi;
“Sana hayır, ama alemlerin Rabbine evet!”
“Hasbunallahu ve ni'mel vekil ni'mel Mevla ve ni'me'n nasîr”
(“Allah Teala, bize yeter, O ne guzel vekildir. Ne guzel Mevla ve ne guzel yardımcıdır.”)
dedi de o yakıcı ateş kendisine “soğuk ve selametli” oldu.
Hz. Musaa.s. onunde deniz, arkasında duşmanı olduğu sırada:
“Hayır!.. Muhakkak ki Rabbim benimledir; bana doğru yolu hidayet edecektir”. (Şuara 62) diyerek Rabbine sığındı da O'nun izniyle duşmanından kurtuldu.
"Onlar ki, bazı kimseler kendilerine: "İnsanlar size karşı toplandılar, onlardan korkun" dediklerinde bu onların imanlarını artırdı ve: "Allah bize yeter o ne guzel vekildir" dediler." (Ali İmrÂn, 3/173)
Sıkıntıda mı kaldın, derdin mi var o halde sen de hakkıyla koruyan, cok esirgeyen, her şeye kadir, rahmet edenlerin en merhametlisi olan Rabbul Alemine sığın ve
“Hasbunallahu ve ni'mel vekil ni'mel Mevla ve ni'me'n nasîr” zikrinidilinden duşurme.
Namaz
“Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile yardım isteyin” (2/153)
Sabır ve namaz, kurtuluşa ve huzura ermenin iki anahtarı.
Sıkıntıları, huzunleri bertaraf etmenin en etkili ilacları...
Allah Resulunun sıkıntılı, kederli olduğu anlarda gonlunu ferahlatmak icin namaza durduğu rivayet edilir. Bedir'de savaşın en cetin anında guzide sahabeleri ile namaza yonelmeleri gibi.
Gonlunun daraldığı, kendini gergin hissettiğin zamanlarda Allah rızası icin iki rekat namaz kılmayı bir dene. Goreceksin kendini cok daha iyi hissedeceksin.
Huzur icinde ve erkÂnına riÂyet edilerek kılınan bir namazın mu’minde hasıl edeceği haz ve huzuru, ona başka hic bir mazhariyet kazandıramaz. Yeter ki insan, bu mazhariyetin şuurunda olabilsin ve namazın kıymet ve değerini idrÂk etsin!...
Salatu Selam
Peygamber Efendimize Selatu Selam, gonlu ferahlatmanın, huznu gidermenin bir diğer yolu. Cunku Allah Resulunun bu konuda vaadi var.
-Ubey bin Ka'b r.a. anlatıyor: Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem gecenin dortte biri gidince kalkar ve:
''-Ey insanlar! Allah'ı zikrediniz, Allah'ı zikrediniz. Kıyametin kopması yaklaştı, birinci nefha (Sûr'a ufuruş) geldi. Onu ikinci nefha takip eder. Olum butun şiddetiyle geldi, olum butun şiddetiyle geldi,'' derdi. Ben:
''-Ya Rasûlallah! Ben cok du ediyorum. Ne kadar zamanımı sana salÂt getirmeye ayırayım?'' dedim.
''-Dilediğin kadarını,'' buyurdu.
''-Dortte birini?'' dedim.
''-Dilediğin kadarını; coğaltsan senin icin daha hayırlı olur,'' buyurdu.
''-Ucte ikisini?'' dedim.
''-Dilediğin kadarını; coğaltırsan senin icin daha hayırlı olur,'' buyurdu.
''-Yarısını?'' dedim.
''-Dilediğin kadarını; coğaltırsan senin icin daha hayırlı olur,'' buyurdu.
''-DuÂmın tamamını sana salavÂt getirmeye tahsis edeyim mi?'' dedim. Rasulullah sallallÂhu aleyhi ve sellem :
''-O vakit dertlerin, sıkıntıların, giderilir, gunÂhın bağışlanır.'' buyurdular.
Sıkıntıları Bertaraf Etmenin Uc Yolu
Dini Bilgiler0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Sıkıntıları Bertaraf Etmenin Uc Yolu
-
13-09-2019, 09:43:24