sabah namazının 2 rekat farzının kılınışı
Sabah namazının farzı 2 rekattır.
1. rekatı; Oncelikle niyet edilir. (Niyet ettim Allah rızası icin sabah namazının iki rekat farzını kılmaya)
Sonra tekbir getirilir (Allahu Ekber) (Erkekler; eller, avuc icleri kıbleye bakacak şekilde,baş parmaklar kulak memesine değdirilerek tekbir alırlar. Kadınlar ise elleri goğusleri hizasında kıbleye bakar şekilde tekbir alırlar.)
Daha sonra eller bağlanır. Subhaneke okunur, Euzu Besmele cekilir (Eûzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim) Fatiha Suresi okunur Amin denir, ardından bildiğimiz bir namaz suresi okunur.
Sonra Allahu Ekber diyerek rukuya gidilir 3 defa SubhÂne RÂbbiye'l-Azim denilir, doğrulurken Semi Allahu li-men hamideh denir. doğrulduktan sonra da Rabben leke'l hamd dedikten sonra Allahu Ekber diyerek secdeye varılır. Secdede 3 defa SubhÂne rabbiyel-a 'l denilir, tekrar secedeye gidip 3 defa SubhÂne rabbiyel-a 'l denilir. Allahu Ekber diyerek secdeden doğrulduktan sonra 2. rekat başlamış olur; Besmele cekilir Fatiha Suresi okunur Amin denir, bilinen bir namaz suresi okunur tekrar rukuya varılır sunnete olduğu gibi 3 defa SubhÂne RÂbbiye'l-Azim denilir, doğrulurken Semi Allahu li-men hamideh denir. doğrulduktan sonra da Rabben leke'l hamd dedikten sonra Allahu Ekber diyerek secdeye varılır. Secdede 3 defa SubhÂne rabbiyel-a 'l denilir, tekrar secedeye gidip 3 defa SubhÂne rabbiyel-a 'l denilir ve oturduktan sonra EttehiyyÂtu , AllÂhumme salli , AllÂhumme bÂrik ve Rabben dualarını okuruz. Okuduktan sonra once sağa sonra sola selam veririz. Selam verir Es selÂmu aleykum ve rahmet'ullah deriz. Boylelikle sabah namazının 2 rekat frzı kılınmış olur.
Sabah namazının farzı nasıl kılınır?
Dini Bilgiler0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Sabah namazının farzı nasıl kılınır?
-
13-09-2019, 09:22:58