Hz Yusuf Mucizeleri
Hz Yusufun Mucizeleri nelerdir
Hz. Yusuf'un uc ceşit mucizesi vardı;
Yusuf aleyhisselamın hayÂtı, başından gecenler ve hikmetleri KurÂn-ı kerîmde Ahsen-ul-Kasas (kıssaların en guzeli) diye medh edilen Yusuf sûresinde bildirilmiştir.
1. Hazret-i Yusufun konuşması pek şirin, cok tatlı olduğu icin, herkesin kalbi ona meylederdi. Onun tatlı sozleri karşısında îmÂn eden pekcoktu.
2. Hazret-i Yusufun yuzu guneş gibi nûrluydu. Hatt bir kimse yuzune bakmak istese, hemen gozlerini cevirmeye mecbur olurdu. Bu nûrun tesiriyle, yÂni başkasına sirÂyetiyle huzûruna getirilen ÂmÂnın hemen gozleri gormeye başlamıştı.
3. Yusuf aleyhisselamın duası bereketiyle ağacların yapraklarından guzel kumaş olmuştu. Huzûruna bir buyuk kişi gelmiş, şu gorduğumuz ağacların yaprakları birbiriyle birleşip guzel kumaş olsun, diye mucize teklifinde bulunmuştu. Hazret-i Yusuf oyle dua edince, kıymet bicilmez bir kumaş olmuştur.
Hz Yusuf'un Mucizesi
"Bu gomleğimle gidin de, babamın yuzune surun Gozu (yine) gorur hale gelir Butun ailenizi de bana getirin" Kafile (Mısır'dan) ayrılmaya başladığı zaman, babaları dedi ki: "Eğer beni bunamışsaymıyorsanız, inanın Yusuf'un kokusunu (burnumda tuter) buluyorum" "Allah adına, hayret" dediler "Sen hÂl gecmişteki yanlışlığındasın" Mujdeci gelip de onu (gomleği) onun yuzune surduğu zaman, gozu gorur olarak (sağlığına) donuverdi (Yakub) Dedi ki: "Ben, size bilmediğinizi Allah'tan gercekten biliyorum demedim mi?" (Yusuf Suresi, 93-96)
Alıntı
Hz Yusufun Mucizeleri
Dini Bilgiler0 Mesaj
●44 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Hz Yusufun Mucizeleri
-
13-09-2019, 09:04:58