Cennet Anaların ayağı altındadır
Cennet anelerin ayağı altındadır
Atalarımız:Ana gibi yÂr, vatan gibi diyÂr olmaz." demişlerdir. Hakîkaten dunyÂyı diyÂr diyÂr gezsek, anamız gibi bizi bağrına basarak sevecek ve şefkatle kucaklayacak bir ana bulamayız. CenÂb-ı Hakk’ın ozellikle annelere lutfettiği şefkat duygusu, anneleri; istirÂhatini, sıhhatini, yeme-icme ve giyinmesini duşunmeden butun imkÂnlarıyla cocuğuna hizmete sevkeder.
Annenin bu sonu ve sınırı olmayan fedÂkÂrlıklarının bedelini, evlÂdın maddî bir karşılıkla odemesi mumkun değildir.
Rasûlullah (s.a.v.) Efendimiz’in huzuruna bir adam geldi ve: "YÂ RasûlallÂh! Anam iyice ihtiyarladı. Ben onu kendi ellerimle yediriyor, iciriyor ve sırtımda taşıyorum.. HÂsılı her turlu ihtiyÂcını karşılıyorum.. MukÂfÂta hak kazandım mı?." dedi.
RasûlullÂh (s.a.v.) Efendimiz cevÂben:
"Hayır, bu senin yaptıkların, ananın senin uzerindeki haklarının yuzde birine bile karşılık değildir. Fakat sen, iyilik ediyorsun. AllÂh sana bu az iyilik karşılığında cok sevap verir." buyurdular
İlÂhî yaratılışta annelerin cocuklarına olan sevgileri, yuce bir gorevden kaynaklanır.
Anne, hic karşılık beklemeden hep vermenin ve ictenlikle sevmenin semboludur. Cocuğunu gucluklerle karnında taşımış, sıkıntılara katlanarak doğurmuş,buyumesi icin eşi ile birlikte her turlu fedakÂrlığı gostermiş, butun zorluklara da seve seve katlanmıştır. İnsanlığın gelecek nesli de onun şefkatli kucağına teslim edilmiştir. Peygamberlerin cocukluk cağlarında yetişirlerken, annelerin kendilerine olan sevgi, şefkat ve fedakÂrlıkları Kur'Ân'da bircok ayetlerle vurgulanmıştır. Sevgili Peygamberimiz, cennete giden yolun annelerin rızasını kazanmaktan gectiğini şu kutsal sozleriyle belirlemiştir : «Cennet annelerin ayakları altındadır.»
“Rabbin, Ondan başkasına kulluk etmemenizi ve anne-babaya iyilikle davranmayı emretti. Şayet onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlılığa ulaşırsa, onlara: “Of” bile deme ve onları azarlama; onlara guzel soz soyle.”(İsra Suresi,23)
“Biz insana, ‘anne ve babasına’ iyilikle davranmasını tavsiye ettik…”(Ahkaf Suresi,15)
HER ANNE SAYGIYI HAKEDİYOR
Cennet annelerin ayağı altındadır
Dini Bilgiler0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Cennet annelerin ayağı altındadır
-
13-09-2019, 08:59:47