Hz Ali ile hırsız yahudi hikayesi
Hz. Ali ile hırsız yahudi
Gunun birinde İslÂm’ın dorduncu halîfesi Hz Ali (ra) ile bir Yahûdî arasında mahkemelik bir hÂdise cereyÂn eder İkisi birlikte mahkeme reisi Kādı Şureyh’in huzuruna cıkarlar Hz Ali (ra), da‘vÂcı olarak şikÂyetini şu şekilde yapar:
“Bu adamın sırtındaki şu kurk, benim kurkumdur Onu bir sure once kaybetmiştim Bu kurkun, benim kaybettiğim o kurk olduğuna hic şubhem yok Kurkumu geri istiyorum” Bu iddiayı Yahûdî kesinlikle reddeder: “Hayır bu kurk, benim kendi malımdır Onu hicbir yerden calmadım” der Kādı Şureyh, Hz Ali (ra)’ın bir kurk icin yalan soylemeyeceğini kesinlikle bilmesine rağmen, ondan bu iddiasına şÃ‚hid getirmesini, delille isbÂtlamasını ister
Hz Ali (ra), mahkemeye şÃ‚hid olarak oğlu Hasan ile Huseyin’i gosterir Fakat Kādı Şureyh, onların şehÂdetini kabûl etmez Cunki ikisi de Hz Ali (ra)’nin birinci dereceden yakınlarıdır Yakın akrabanın şehÂdeti ise mahkemede gecerli olmamaktadır Hz Ali (ra)’nin başka bir şÃ‚hidi de yoktur Bu sebeple da‘vÂsını isbÂt edemez Bunun uzerine Kādı Şureyh, da‘valı Yahudi’ye yemin teklîf eder Yahûdî, derhÂl kurkun kendine Âit olduğuna dÂir yemin eder Boylece da‘v bitmiş ve Hz Ali (ra)’ın aleyhine neticelenmiş olur
Yahudi’yi bir duşuncedir alır Muslumanların halîfesi olan Hz Ali (ra) ile birlikte mahkeme huzuruna cıkıp neticenin Hz Ali (ra)’ın aleyhine, kendi gibi sıradan bir Yahûdî vatandaşın lehine neticelenmesi, hakîkaten gorulmuş, duyulmuş bir şey değildi.r Bu hususu duşundukce, Muslumanların hakperestliğine ve adÂlet anlayışlarına karşı hayranlığı artar Ve işin hakîkatini kadıya anlatıp. Musluman olur Hz Ali (ra) da İslÂm’a giren Yahudi’den kurkunu geri almayıp ona hediye etti.
Hz. Ali ile hırsız yahudi
Dini Bilgiler0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Hz. Ali ile hırsız yahudi
-
13-09-2019, 08:37:47