Olay, gectiğimiz Mart ayında merkez Osmangazi ilcesi Soğanlı Mahallesi'nde meydana geldi. Tolga C. aralarında husumet bulunan kuzeni Gokhan C.'ye (32), 7 el ateş etti. Sıkılan kurşunlardan bir kısmı vucuduna isabet eden Gokhan C. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, katil zanlısı kuzeni kayıplara karıştı. Guvenlik kameralarını inceleyen Asayiş Şube Mudurluğu Cinayet Buro Amirliği ekipleri, zanlının kactığı aracı tespit etti. Katil zanlısı kuzen, Osmangazi'de sevgilisinin kaldığı evde saklanırken yakalanarak cıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Olayın ardından hakkında kasten adam oldurmek sucundan hakkında 7. Ağır Ceza Mahkemesinde dava acılan Tolga C., ilk kez hakim karşısına cıktı. Katil zanlısı Tolga C., duruşmada olay gunu yaşananları anlatarak amcasından helallik istedi.
Amca oğluyla aralarında husumet olduğunu kabul eden zanlı, olayın ardından oldurduğu amca oğlunu yerden kaldırmak istediğini ama olay yerindekilerin buna musaade etmeyeceğini duşunduğu icin gittiğini soyledi. Tolga C. ifadesinde, "Ben amcamın oğlunu değil oz kardeşimi vurdum. Amcamla bir suredir soğukluk vardı. Bir duşmanlığımız yoktu sadece kusluk vardı. Olay nedeniyle uzgunum Allah katında amcamın beni affetmesini istiyorum. Ben Gokhan'ı her yerden engellemiştim. İş yerinden cıkıp eve gittim yeğenim beni aradı. Gokhan sana ulaşamıyor kufur ve hakaret ederek amcam beni arasın dediğini soyledi. Ben de yeğenime ararsa cevap verme muhatap olma dedim. Sonra yeğenim tekrar aradı beni ve Gokhan'ın arayarak kufur ettiğini soyledim. Sonra ben yeğenime kızdım cevap verdiği icin. Olay olmadan onceki 1 ay icerisinde Gokhan facebooktan bana hakaret icerikli paylaşımlar yapıyordu. Ben bu durumdan rahatsız olup polis memuru abimi aradım. Durumu soyledim. Abim de Gokhan'ın babasını aradı olayları anlattı. Ben de amcamı arayıp bu durumdan bahsettim. Ben evdeyken bana ulaşamadığını soyleyen Gokhan'ı aradım. Telefonu acar acmaz bana kufur ve hakaret etti. Bana nerede bulunduğunu soyleyip beni oraya cağırdı. Ben de bekle geliyorum dedim. Sonra Niyazi'yi arayıp evden aldım. Gokhan'ın bulunduğu yere gittim. Durumu Niyazi'ye arabada giderken anlattım. Amacım Gokhan'la konuşmaktı. Buluşma yerine gittiğimde yanında amca oğlum Veysi C. ile 2 tane tanımadığım adam ile daha once aramızda husumet olan Kamuran Seckin'i gordum. Olay yerinde de bir arac vardı ve icinde 3-4 kişi vardı. Olay yerinde toplam 8-9 kişi vardı. Ben kalabalığı gorunce gidip devam edecektim ama korktu dememeleri icin arabadan indim. İnince Kamuran'ı orada gorunce dengemi kaybettim ve silahı cıkarıp yere 2 el ateş ettim. Gokhan uzerime geldi. Ona uzerime gelme dedim ama o koşarak uzerime geldi. O uzerime gelince hedef gozetmeksizin ateş ettim. Onu yerde gorunce almak istedim ama bana musaade etmezlerdi" dedi.
Derya Evren