Ana Babaya İtaat İle İlgili Ayetler
Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana-babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine «of!» bile deme; onları azarlama; ikisine de guzel soz soyle.
İsr : 23
Rabbiniz sizin kalplerinizdekini cok iyi bilir. Eğer siz iyi olursanız, şunu bilin ki Allah, kotulukten yuz cevirerek tevbeye yonelenleri son derece bağışlayıcıdır.
İsr : 25
Biz, insana, ana-babasına iyi davranmasını tavsiye etmişizdir. Eğer onlar, seni, hakkında bilgin olmayan bir şeyi (koru korune) bana ortak koşman icin zorlarlarsa, onlara itaat etme. Donuşunuz ancak banadır. O zaman size yapmış olduklarınızı haber vereceğim.
Ankebût : 8
Biz insana, ana-babasına iyi davranmasını tavsiye etmişizdir. Cunku anası onu nice sıkıntılara katlanarak taşımıştır. Sutten ayrılması da iki yıl icinde olur. (İşte bunun icin) once bana, sonra da ana-babana şukret diye tavsiyede bulunmuşuzdur. Donuş ancak banadır.
LokmÂn : 14
Eğer onlar seni, hakkında bilgin olmayan bir şeyi (koru korune) bana ortak koşman icin zorlarlarsa, onlara itaat etme. Onlarla dunyada iyi gecin. Bana yonelenlerin yoluna uy. Sonunda donuşunuz ancak banadır. O zaman size, yapmış olduklarınızı haber veririm.
LokmÂn : 15
Biz insana, ana-babasına iyilik etmesini tavsiye ettik. Annesi onu zahmetle taşıdı ve zahmetle doğurdu. Taşınması ile sutten kesilmesi, otuz ay surer. Nihayet insan, guclu cağına erip kırk yaşına varınca der ki: Rabbim! Bana ve ana-babama verdiğin nimete şukretmemi ve razı olacağın yararlı iş yapmamı temin et. Benim icin de zurriyetim icin de iyiliği devam ettir. Ben sana dondum. Ve elbette ki ben muslumanlardanım.
AhkÂf : 15
Ana Babaya İtaat İle İlgili Ayetler
Dini Bilgiler0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Ana Babaya İtaat İle İlgili Ayetler
-
13-09-2019, 08:25:18