2012 Ve İslam,
Mevcut İslam inancında 2012 ile ilgili bir veri yoktur. Fakat kıyametle ilgili cok fazla veri vardır. Tarih haric detaylarla ilgili cok şey soylenmiştir. Zamanı tahmin edebilmek icin kıyamet alametleri değerlendirilebilir. Bu yazımda bende bunu yapacağım.
İslam inancında kıyamet ile ilgili iki kaynak var. Biri sozlu anlatım, diğeri ise Kurandır. Sozlu anlatımı oluşturan hadisler cok guvenilir değildir. Fakat bazı hadisler var ki o şekilde soylenmiş olmaları doğru olduklarının delilidir.
Oncelikle hadislere dayalı kıyamet alametleri bircok sitede bulunup okunabilir. İsteyen onlardan yararlanabilir. Ben buyuk alametler denen kıyamete cok yakın olacağı duşunulen alametlerden bahsedeceğim.
Oncelikle Kuranda bahsedilen Dabbe ve Yecuc Mecucden bahsetmeliyim.
Dabbe, Neml 82- Soylenen soz başlarına geleceği zaman, onlar icin yerden bir dabbe cıkarırız, insanların ayetlerimize kesin inanmadıklarını kendilerine soyler. ayetinde soylendiği gibi insanlara bilgi verecek olan ve yerden cıkacak bir şeydir. Vereceği bilgiye gore inanılanın hatalı olduğunu soyleyecektir. Cunku ayetlere doğru mana verilemediği icin oluşan inancta kesin olamayacağından mevcut inanışların sorgulanması gerekecektir.
Yecuc-Mecuc ise tek ayet değildir. ENBİYA 96-97 Nihayet Yecûc ve Mecûc(un seddi) acıldığı zaman, ki onlar her dere ve tepeden akın edip cıkarlar. Ve gercek vaad yaklaştığında, işte o zaman kÂfir olanların gozleri beleriverir. Eyvah bizlere! Doğrusu biz bundan gaflet icindeydik, hayır biz zalim kimselerdik. derler. Bu ayetlerde de yukarda ki anlama benzer bir durum var. Vaat yaklaştığında Yecuc ve Mecuc sebebiyle birilerinin gozu acılacak. Bakacaklar ki bildikleri hatalıymış.
Her iki ayette de kıyamette olacak olanlardan bahsediliyor. Yani bu iki durum bize kıyametin buyuk alameti olarak gozukecek. Bu ayetleri destekleyen birde hadis vardır. Kıyamet alametlerinin ilki, guneşin battığı yerden doğması ve kuşluk vaktinde insanlara Dabbet-ul-arzın cıkmasıdır. Bunlardan hangisi once cıkarsa, diğeri de onun hemen peşindedir. [Muslim, Ebu Davud] Bu hadis Dabbe ile Yecuc-Mecucu birleştiren bir hadistir. Bu konuyu iyi anlayabilmek icin oncelikle Kehf suresinde Zulkarneynin bu Yecuc Mecucu bir yerlere kapatmasını anlamak gerek. Zulkarneyn demirden bir yer yapıp icine bir şeyler kapattı. İşte bu kapatılan şeylerin BİLGİ olduğunu anlamak gerek. Bu bilgiler kadim halkların bilgileridir. Agarta efsanesinde de Mu ve Atlantislilerin kadim bilgeleri Mısırı kurmuştu. Bu tanımlamalar iki ayrı yer altı kutuphanesinin varlığına işarettir. Biri Mısırda bulunan ve Edgar Caycenin Arşivler piramididir. Kuran buraya Dabbe demektedir. Dabbe İslam Âlimlerince buyuk bir hayvan olarak tasvir edilir. Dabbe ile Sfenks kastedilmektedir.
Yecuc-Mecuc ya da Dabbenin daha acık anlatımı yine Kuranda gizlenmiştir. Eğer Kehf suresinde mağarada uyuyan gencleri BİLGİ olarak alırsak kıyametten once ortaya cıkmamaları gerektiğini anlarız. Bu konuyu burada daha etraflıca inceledim.
Eğer Bize şifrelenen asıl şeyin BİLGİ olduğunu anlarsak her şey tam bir anlam almaktadır. Yani Dabbe yerden cıkarak bilgi verecek, Yecuc-Mecuc ortalığı sel gibi kaplayacak ve birilerinin yanlış bildiğini gosterecek. Ayrıca Guneşin battığı yerden cıkması da bilginin kapatıldığı yerden insanlığa duyurulması anlamına gelir.
Tum yollar bilgiye cıkmaktadır. Yani kıyamette bize hic bilmediğimiz bazı kaynaklardan bilgi ulaşacaktır. Bu bilgiler; kesin, net ve acık bilgiler olacaktır. Boylece insanlık kıyamete geldiğini tam olarak anlayacak ve dağlar dumduz olmuş olacaktır.
Kehf 47-(Yalnız kalıcı eylemlerin yarar sağlayacağı) O gun dağları yuruturuz; yeri alacık (cırılcıplak) gorursun (dağlar savrulup dumduz olmuş, engebeler kalkmıştır) onları (hep bir yere) toplamışız, hicbirini bırakmamışızdır. Ayetindeki dağlarında Bilgi olduğunu duşunduğumuzde ayet daha akılcı ve mantıklı olmaktadır. Yani dunya yerle bir olmayacak yalnızca bilgi dağları dumduz olacaktır. Bilgi dağlarını ise şoyle duşunmek gerek. Bir dağ Muslumanlık, bir dağ Hıristiyanlık, bir dağ Materyalizm v.b. İşte kıyamette tum bu inanc ve bilgi sistemleri yok olacak onun yerine tek ve gercek bilgi tum insanlar tarafından kabul gorecektir.
Gorulduğu gibi kıyamet tamamen bilgi uzerine kopacaktır. Eski bilgiler gidecek yerlerine yeni bilgi gelecektir.
Peki, bu yeni ve acık bilginin ne zaman geleceği uzerine bir işaret var mı? Aslında elle tutulur bir veri yok. Benim iki argumanım var. Biri insanlığa bu tarih empoze edildi. İkincisi eğer yazdıklarım doğruysa kıyamette acıklanması gereken bilgileri acıklamış oluyorum. Yani zamanından once boyle bir bilginin acıklanması mumkun değildir. Eğer acıklayabiliyorsam zamanı geldiğindendir. Yalnız burada atlamamamız gereken şey, eğer bu bilgiler doğruysa Yoksa her şey guzel bir hikÂyeden ileri gitmez. Fakat elde ettiğim bilgilerin bilim ve diğer argumanlar tarafından desteklenmesi beni bu bilgilerin doğru olduğuna goturuyor. Zaten onun icin bu siteyi hazırladım.
Bilgilerin doğruluğunu kabul edersek cok yakında iki adet kutuphane bulacağımızı duşunuyorum. Bunlardan biri Mısırda Sfenksin sakladığı kutuphane, diğeri ise Tibette Budizm korumasında olan Yecuc-Mecuc ile temsil edilen kutuphane. Burayı Tibet soylenceleri, Agarta olarak tanıyor. Bizler bu kutuphaneleri yakın bir tarihte acacağız. Oradan dunyaya yayılacak olan bilgiler; dereden tepeden dunyayı sararken, İnsanlar; Doğrusu biz gaflet icindeydik diyecekler ve doğru bilgilere inanmadıklarını anlayacaklar. Ayrıca bu iki kutuphane aynı gun icinde tum dunyaya duyurulacaktır. İşte ondan sonra Sura ufurulmuş olacaktır. Bilgi dağları yerle bir olacaktır. Benim tahminime gore bu durumun 2012 yılı sonuna kadar gercekleşmesi gerekir. 2012 yılı sonunda kıyameti yaşayarak bedenlerimizden kurtulacağız.
Yalnız Sayın Omer Celakıla gore Rahman Suresinde 31 kere tekrarlanan O hÂlde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz? ayetinin ayet numaraları toplamı 2011 yılını işaret etmektedir. Doğrumu bilemem ama bu ayetin bu kadar kere tekrarlanmasının bir hikmeti olması gerekir.
Kurana gore şu anda Mısırdaki kutuphane birileri tarafından biliniyor olması gerekir. Kehf suresindeki uyuyan genclerin bilgi olduğunu soylemiştim. İşte KEHF 25 Onlar mağaralarında ucyuz sene durdular, dokuz da ilave ettiler. Ayetinde bu durumu anlatılıyor. Oyle sanıyorum ki bu kutuphane 300 yıl hic acılmadı. Sonra Piramitlerde yapılan araştırmalarla bu kutuphane bulundu. Fakat bulanlar zamanı gelmeden kimseye haber vermediler. İşte bu bulunup da acıklanmayan surede 9 yıldır. Eğer 2012 rakamı doğru ise baya bir zamandır o kutuphane acıktır. Yalnız şoyle bir durumda olabilir. Kutuphanenin kapısına ulaşan kişiler oradaki uyarıları dikkate alarak iceriye girmemiş olabilirler. Fakat neyi bulduklarının farkındadırlar ama zamanı gelmeden orayı acamayacakları konusunda uyarılmışlardır.
2012 Ve İslam
Dini Bilgiler0 Mesaj
●22 Görüntüleme
-
13-09-2019, 08:24:34