Bayanlar icin sabah namazı nasıl kılınır
Sabah namazı kılınışı bayanlar icin resimli
resimli sabah namazı kılınışı bayanlar icin

"Niyet ettim Allah rızası icin sabah namazının sunnetini kılmaya"

Ellerimi omuz hizama kadar kaldırıyorum.Ayaklarım az acık.Vucudum dik.
Ellerim goğus ustunde.Gozlerim secdeye bakar durumda.

Allahu Ekber diyorum.Gozlerim secdeye bakıyor Ellerim goğus uzerine bağlı.Sağ elim sol elim uzerinde.Ayaklar az acık.Vucudum dik..Ellerimi bağladıktan sonra once:

Subhaneke okuyorum.Sonra Euzu Besmele cekip Fatiha-i Şerife okuyorum:
Sonunda Amin diyorum.Peşinden bir sure okuyorum.Ellerimi yana salarak:Allahu Ekber diyerekek rukua eğiliyorum.

Gozlerim ayak ucuma bakıyor.Ayaklarım az acık.Başım sırt hizasına gelmeyecek kadar az eğik.Diz ve dirseklerim hafif bukuk.Ellerim dizlerimin uzerinde.Rukuda uc kere:
Subhane rabiye'l azıym diyorum.

Semiallahu limen hamideh ve Rabbena lekel hamd diyerek doğruluyorum.Peşinden
Allahu Ekber diyerek secdeye varıyorum.

Alın ve burnum yere değiyor Başım iki elim arasında Parmaklarım kıbleye doğru
Dirseklerim yere değiyor ve vucuduma yapışık,Oyluklarım da karnıma bitişik
Ayaklarımın ustu yere gelmiş Her iki ayağım sağa yatık Secdede uc defa:
Subhane rabbiye'l Âl diyorum.

Allahu Ekber diyerek secdeden kalkıyorum.Dizlerimin ustunde kısa bir muddet duruyorum.Allahu Ekber diyerek tekrar secdeye varıyorum.

Yine secdede uc defa Subhane rabbiye'l Âl diyorum. Allahu Ekber diyerek
ikinci rekata kalkıyorum. Sabah Namazı Bayanlar

İkinci Rekat

Once Besmele cekiyorum Fatiha-i Şerife okuyorum Sonunda Amin diyorum Peşinden bir sure okuyorum.Ellerimi yana salarak: Allahu Ekber diyerekek rukua eğiliyorum.

Rukuda uc kere: Subhane rabiye'l azıym diyorum.

Semiallahu limen hamideh ve Rabbena lekel hamd diyerek doğruluyorum. Peşinden
Allahu Ekber diyerek secdeye varıyorum.

Secdede uc defa: Subhane rabbiye'l Âl diyorum.

Allahu Ekber diyerek secdeden kalkıyorum. Dizlerimin ustunde kısa bir muddet duruyorum. Allahu Ekber diyerek tekrar secdeye varıyorum.

Yine secdede uc defa Subhane rabbiye'l Âl diyorum. Allahu Ekber diyerek
ikinci rekata kalkıyorum.

Ellerim dizim ustunde serbest Ayaklarımın ikisi de sağda Yere oturuyorum Gozlerim dizlerime bakıyor İkinci secdeden sonra: Allahu Ekber diyerek oturuyorum Bu oturuşta
"Etteahiyyatu, Allahumma Salli, Allahumme Barik, Rabbena dualarını okuyorum.

Dualardan sonra,Başımı once sağa ceviriyorum Gozlerimle omuzuma bakıyorum es-selÂmu aleykum ve rahmetullah diyorum

Başımı sonra sola ceviriyorum Es-selÂmu aleykum ve rahmetullah diyorum. Boylece iki rekat sabah namazının sunnetini kılmış oluyorum.Aynı bu şekilde 2 rekatta sabah namzının farzını kıldıktan sonra tesbih cekip dua ediyorum.

Namazımıı bitirip selam verdikten sonra,
Allahumme ente's-selamu ve min-ke's-selam tebÂrekte y ze'l Celali ve'l-İkram diyorum.
Sonra "Ala Resulin salÂvÂt" diyerek salÂvat-i şerif getiriyorum.

Arkasından:
Subhanellahi ve'lhamdu lillahi ve l ilÂhe illallahu vellahu ekber ve lÂ-havle ve lÂ-kuvvete ill billÂhil aliyyi'l-azim diyorum.

Bundan sonra, bir Ayete'l-kursi okuyorum Ardından 33 kere Subhanellah 33 kere Elhamdulillah 33 kere Allahu Ekber dedikten sonra,
L ilahe illallahu vahdehu l şerike leh lehul-mulku ve lehu'l,hamdu ve huve al kulli şeyin kadîr diyerek ellerimi kaldırıp dua ediyorum.

alıntı