Suc duyurusunda bulunarak olayı adli makamlara intikal ettiren Serkan Dokmeci, "12 yaşındaki kızım boşandığım eşi ve onun ailesiyle yaşıyordu. Bu goruntuleri kızımın telefonunda tesadufen buldum. Kızımın kesinlikle onlarla kalmasını istemiyorum. Devlet buyuklerimize de sesleniyorum, kızımın bana verilmesini istiyorum" diye konuştu.
Bursa'da yaşayan Serkan D., 2009 yılında eşi Y.C.'den ayrıldı. Boşanan ciftin 2007 yılında dunyaya gelen kızlarının velayeti anne Y.C.'ye verildi. Serkan Dokmeci'den ayrılan Y.C., bir cocuğu bulunan A.C. ile Uşak'ta evlendi. Serkan Dokmeci şu anda 12 yaşında olan kızı C.Z.D. ile goruştuğu sırada kızının cep telefonunu kontrol etti ancak gordukleri karşısında hayrete duştu.
Serkan Dokmeci, eski eşinin hem kendisinden olan 12 yaşındaki kızına, hem de yeni eşi A.C.'den olan cocuğuna icki icirdiği goruntuleri gorunce harekete gecti. Videoda, alkol kokusundan rahatsız olmayan, hatta elinden rakı bardağı alınınca ağlayan cocuğu goren Serkan Dokmeci, soluğu savcılıkta aldı. Kızının ve diğer cocukların o aileden uzaklaştırılması icin yetkililerden yardım bekleyen Serkan Dokmeci, İHA muhabirlerine konuştu.
"Ufak cocuğa babası tarafından alkol icirildiğini gorunce şoke oldum"
Yaşadığı olayla tesaduf eseri karşılaştığını soyleyen Serkan Dokmeci, "Zaman zaman kızım yanıma geldiğinde, zararlı programlar var mı diye videolara fotoğraflara bakıyordum. İlk olarak ufak cocuğun mama sandalyesinde babası tarafından alkol icirildiğini gordum. Tabi bunu gorunce şoke oldum. Bundan sonra kızım her geldiğinde telefonunu kontrol ettim. En son Bursa'ya geldiğinde kendi kızımında rakı kadehiyle fotoğraflarını gorduğum icin, annesine avukatım aracılığıyla cağrı mektubu gonderdim. Gelmeyeceklerini soylediler. Benim de yapacak bir şeyim kalmayınca savcılığa başvurdum" dedi.
"Kızımın kesinlikle onlarla kalmasını istemiyorum"
Cocuğunu yanına almak istediğini ifade eden Serkan Dokmeci, "Cocukları kandırıyorlar, programlar indiriyorlar kızımın telefonunu kontrol ediyordum. Ozellikle ufak cocuğa rakı icirildiği goruntuleri gorunce kızım her geldiğinde telefonunu kontrol ettim. Kızımın da rakı kadehiyle fotoğrafını goreceğim aklımın ucuna gelmiyordu. Sonucta annesi orada, onlara emanet etmişiz. Ama ben artık kızımın onlarla yaşamasını istemiyorum. Zaten yıllarca kızımı goremedim, icra kararlarıyla gittim hep. 10 yıla yakın askıda kalan goruş gunlerim vardı. Bir yıldır kızımla sık sık goruşuyoruz ve daha oncesinde de başka bir şey oldu mu bilmiyorum. Kızımın kesinlikle onlarla kalmasını istemiyorum. Devlet buyuklerimize de sesleniyorum, kızımın bana verilmesini istiyorum" diye konuştu.
Fatih Capkın