hz muhammedin gencliği ve hayatı,
peygamberimizin gencliği,
hz muhammedin gencliğinin ozeti
Peygamberimiz Hz Meuhammed (s.a.v)'in genclik donemi, doğduğu şehir olan Mekke’de gecmiştir. Genclik doneminde de Peygamberimiz tutum ve davranışlarıyla belirgin bir kişilik olmuştur. O donemde gencler icin normal karşılanan pek cok kotu adet ve işlerden uzak durmuştur.
Muslumanlıktan once (CÂhiliyet Doneminde) Araplar arasında ic savaşlar eksik olmazdı. Yalnızca "Eşhur-i hurum" denilen dort ayda savaşmak haram sayılırdı. Bu dort ayda (Zilka'de, Zilhicce, Muharrem, Receb) savaş yapılacak olursa buna "FicÂr Savaşı" denirdi.
Kureyş kabîlesi ile HevÂzin kabîlesi arasında kan davası yuzunden bir savaş başlamış, dort yıl surmuştu. Savaş, kan dokulmesi haram olan aylarda da devÂm ettiği icin "FicÂr Savaşı" denildi.
Peygamberimiz (s.a.s.) yirmi yaşlarında iken, kabilesi savaşa girdiği icin kendisi de katılmak zorunda kaldı. Fakat kimseye ok atmamış, kimsenin kanını dokmemiştir. SÂdece karşı taraftan atılan okları toplayıp, amcalarına vermiştir.
Butun Mekkeliler gibi Hz. Muhammed (s.a.s.) de amcasıyla birlikte ticÂret yapıyordu. Gerek cocukluğunda, gerekse ticÂret hayÂtında, durustluğu ile tanınmıştı. Sozunde durmadığı, yalan soylediği, başkalarına zarar verecek bir davranışta bulunduğu, bir kimseyi incittiği asla gorulmemiş; durustluğu dillere destan olmuştu. Bu yuzden Mekke'liler O'na "el-Emîn" (her konuda guvenilir kişi) diyorlardı. O'nun bu yuksek ahlÂkını oğrenen Kureyş’in zengin kadınlarından Hatice, kendisine sermÂye vererek ticÂret ortaklığı teklif etti. Boylece Peygamber (s.a.s.) ile Hatice arasında ticÂret ortaklığı başlamış oldu.
Alıntı
Hz Muhammedin gencliği
Dini Bilgiler0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Hz Muhammedin gencliği
-
13-09-2019, 08:13:24