hangi dualar kabul edilir
Ne Zaman yapılan dua kabul olur
Allah hepimizin dualarını kabul etsin inşallah. İster cok inansın, ister az her Musluman gun icerisinde mutlaka yonunu Allah'a cevirir ve dua eder. İnşallah hicbirimizin duası geri cevrilmez.
DuÂnın kabul edilmesi icin bazı şartlar olduğu soylenir işte bu şartların bazıları şunlardır.
1- DuÂya, Euzu Besmele, Allahu teÂlÂya hamdu sena ve Resulune salÂtu selam ile başlamalıdır! Peygamber efendimiz, duÂya başlarken, (Subhane Rabbiyel aliyyil alel vehhab) derdi. Allahu teÂlÂ, salevat-ı şerifeyi kabul eder. DuÂnın başı ve sonu kabul olunca, ortası da kabul olur. İki diz uzerine kıbleye karşı oturup, once, gunahları icin istigfar okumalı, sadaka vermeli ve duÂyı ucten fazla tekrar etmelidir!
2- İmanı doğru olmalıdır! (Bidat ehlinin duÂsı kabul olmaz) buyuruldu.
3- Farzları yapıp haramlardan sakınmalıdır! Bir hadis-i şerifte de, (Haram yiyenin duÂsı kabul olmaz) buyuruldu. Hadis-i kudside de, (Kulum bana ancak farzları yapmakla yaklaşır, nafile ibÂdetleri de yapınca, onu cok sever, her istediğini verir, imdadına yetişirim.) buyuruluyor. Ebu Suleyman Hattabi hazretleri buyurdu ki: Bu hadis-i kudside bildirilen kişilerin duÂsı kabul olur, du ettikleri de, muratlarına kavuşur.
Du şuurla edilmelidir
4- Uyanık kalble du etmelidir! Hadis-i şerifte, (Kabul edileceğine inanarak du edin, gafletle edilen du kabul olmaz.) buyuruldu.
5- Acele etmeden, kabul olana kadar devam etmeli! Hadis-i şerifte, (Du ettim, kabul olmadı diye acele etme! Allahtan cok iste! Cunku kerem sahibinden istiyorsun.) buyuruldu.
6- Bel gelmeden once du etmelidir! Hadis-i şerifte, (Darda duÂsının kabul edilmesini istiyen, genişken cok du etsin!) buyuruldu.
7- Yalvararak du etmelidir! Hadis-i şerifte, (Allaha yalvararak edilen du kabul olur) buyuruldu. (Ebu Yala)
Duaların Kabul Edileceği Zamanlar
Dini Bilgiler0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Duaların Kabul Edileceği Zamanlar
-
13-09-2019, 08:07:26