Sevgili Peygamberimiz şoyle buyurmuştur:
"Faziletine inanarak ve mukafatını umarak Allah rızası icin Ramazan gecelerini ibadetle geciren (teravih namazını kılan) kimsenin gecmiş gunahları bağışlanır."
Ramazanda teravih namazında Kur'an-ı Kerim'i hatmetmek, yani hatimle teravih namazı kılmak da sunnettir.
Teravih namazı, Ramazan ayına mahsustur; vakti, tercih edilen goruşe gore, yatsı namazından sonradır, sabah namazının vaktine kadar devam eder. Vitir namazı teravih namazından sonra kılınır. Ancak teravih namazından once kılınmasında da herhangi bir sakınca yoktur. Ancak teravih namazı yatsı namazından once kılınmaz. Kılındığı takdirde, iÂdesi gerekir. Bu namazın gece yarısından veya gecenin ucte birinden sonraya tehir edilmesi mustehaptır. En sağlam goruşe gore, teravihte cemaat olmak sunnet-i kifÂyedir. Yani bir mescitte hic kimse teravihi cemaatle kılmazsa, hepsi gunahkÂr olur. Teravih namazı tek başına kılınabilir. Fakat cemaatle kılınması daha faziletlidir. Teravih namazına, yarısında yetişen kimse, once yatsı namazının farzını kılar ve daha sonra teravih namazını kılmak icin imama uyar. Eksik kalan teravih rekatlarını, daha sonra kendisi tamamlar. Hatim ile teravih namazını kılmak sunnettir.
Ramazanda Akşam Namazı Nasıl Kılınır
Dini Bilgiler0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Ramazanda Akşam Namazı Nasıl Kılınır
-
13-09-2019, 08:03:08